Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de cam mozaikten dev Atatürk posteri açıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümünde Edirne’de cam mozaikten dev bir Atatürk posteri yapıldı.Zafer Bayramı tüm yurtta farklı etkinliklerle kutlanıyor. Edirne’de Atatürk Anıtı önünde başlayan ve Talatpaşa Bulvarı üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de cam mozaikten dev Atatürk posteri açıldı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümünde Edirne’de cam mozaikten dev bir Atatürk posteri yapıldı.
Zafer Bayramı tüm yurtta farklı etkinliklerle kutlanıyor. Edirne’de Atatürk Anıtı önünde başlayan ve Talatpaşa Bulvarı üzerinde devam eden etkinliklerde büyük bir coşku vardı.
Sabah gerçekleşen resmi kutlama programındaki coşku şehrin en işlek caddesi olan Saraçlar’da da yaşandı.
Edirne Belediyesi tarafından sanatçı Serdar İyiiz’e yaptırılan 4,5 metre yüksekliğindeki cam mozaikten yapılan dev Atatürk portresinin açılışı geniş bir kalabalığın katılımı ile yapıldı.
Portrenin açılışına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı.
Edirne Belediyesi bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı’na alanı dolduran kalabalık da eşlik etti.
Vali Dursun Ali Şahin, “Eğer Atatürk, eğer bu yüce insan olmasaydı, biz bugün burada konuşabilir miydik? Kim bilir kimlerden izin alıp da konuşacaktık. O bakımdan diyorum ki, 'Ne mutlu Türk’üm diyene'. 'Ne mutlu Atatürk’ün izinden gidenlere'” diye konuştu.
Başkan Gürkan da, bugünün kutlu, aziz ve mübarek bir gün olduğunu belirterek “30 Ağustos Zafer Bayramı bir kez daha kutlu olsun.” dedi.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlığı, sevgiyi ve onda vücut bulan bağımsızlık ateşini bir kez daha ifade etmek için sanatçı Serdar İyiiz’le birlikte bir çalışma yaptıklarını anlatan Gürkan, bu kapsamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini cam mozaiğe işlettiklerini ifade etti. Gürkan, “Güzel bir çalışma oldu ama her sanatçının eserinde olduğu gibi beğenenler de olacaktır beğenmeyenler de… Diyorlar ki, efendim niye hep Atatürk? Şunun için. Eğer bugün burada bayramlarımızı özgürce kutlayabiliyorsak eğer bugün minarelerde ezanlar özgürce okunabiliyorsa, namazımızı kılabiliyorsak, gururla ben Türk’üm diye haykırabiliyorsa işte bunun için Atatürk.” cevabını verdi.

Atatürk’ün cam mozaik portresi belediye bandosunun çaldığı “10. Yıl Marşı” eşliğinde Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.