Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düzenli beslenme eğitimin bir parçası olacak

Almanya'nın Baden- Württemberg (BW) Eyaleti Hükümeti, okul ve anaokullarında öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusunda önemli adımlar atıyor. Eyalet hükümeti, beslenme eğitimini destekleyeceğini, okullarda ve anaokullarında düzenli...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Baden- Württemberg (BW) Eyaleti Hükümeti, okul ve anaokullarında öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusunda önemli adımlar atıyor. Eyalet hükümeti, beslenme eğitimini destekleyeceğini, okullarda ve anaokullarında düzenli beslenmeyi sürekli kılacak tedbirler alınacağını duyurdu.

Eyaletin Tüketiciyi Koruma Bakanlığı bu kapsamda özellikle tam gün eğitim veren okullar (Ganztagschule) ve anaokullarında öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri konusunda düzenlemelere gidiyor. Bu kapsamda oluşturulacak yaklaşık 60 kişilik bir uzman kurulu, sağlıklı beslenme konusunda çalışmalar yürütecek.

Gençler ve çocuklar için dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığının temellerinin oluşturulacağını belirten Tüketici Koruma Bakanı Alexander Bonde, bu nedenle bu konuya okullarda daha detaylı yer verileceğini ifade etti. Bu konunun eğitim planlamasına da alınacağını duyuran Bonde, öğretmenlerin de bu sürece etkin katılımı için hizmet içi seminerlerde dengeli beslenme ile ilgili bilgilendirmenin yapılabileceğini dile getirdi. Ayrıca düşük gelirli ailelere yönelik olarak da dengeli beslenme konusunda girişimlerin olacağı da yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Bu konuda yardım kuruluşları ve iş ajansları ile ortak faaliyetler yürütülüyor. Geçen yıl Almanya genelinde 450 beslenme uzmanı bu konuda aktif faaliyetlere katılırken, bu konu ile ilgili yaklaşık 8 bin program yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.