Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkartılıyor

Dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkartılmasına yönelik temizlik çalışmalarına başlanıldı. Yeraltı şehri, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği halinde hayata...

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkartılmasına yönelik temizlik çalışmalarına başlanıldı. Yeraltı şehri, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği halinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkartılmıştı.

Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hasan Ünver, yetkililerden de bilgi aldı. Başkan Ünver, Nevşehir Kalesi’nin hemen alt bölümünde Antropolog Mevlüt Coşkun’un bilimsel sorumluluğunda başlatılan çalışmalara her türlü desteğin sağlandığını belirtti. Kapadokya ve Türkiye turizmi açısından ortaya çıkartılan yeraltı şehrinin vazgeçilmez bir önem taşıdığını aktaran Ünver, gerek ulusal ve gerekse de uluslararası medya organlarında geniş yankı uyandıran dünyanın en büyük yeraltı kentinin bir bütün halinde en kısa sürede turizmin hizmetine sunulmasının amaçlandığını belirtti.

Ünver şöyle konuştu; “Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde ve diğer kurumlarımızın da omuz omuza vermesi ile Kale çevresindeki yerlerin temizleme ihalesi yapıldı. Buradaki çalışmalarda ilk mekânlara ulaşmaya başladık. Temizlik çalışmaları bittikçe bu eski alanı, tüm orijinalliği ile yeni bir mekan olarak tüm dünyaya armağan edeceğiz.”

Temizleme çalışmalarının Genel Koordinatörlüğünü yapan Arkeolog Mevlut Coşkun da, bu alanda ilk etapta kaya mekanlarının içerisindeki dolgu toprağını temizlenmesinin yapıldığını ve bu çalışmalarından ardından da bu mekanların ne işe yaradığı konusunda arkeologlarla fikir alışverişi içerisinde olduklarını belirtti. Coşkun, sürdürülen çalışmaların hemen ardından bu alanda ölçümleme çalışmalarına geçileceğini ifade ederek, ileri ki günlerde sürdürülen çalışmalara ilişkin olarak kamuoyuna belirli aralıklarla bilgiler verileceğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.