Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Dünya Gıda Günü' kutlandı

Ankara Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 'İnsan sağlığı güvenilir gıda sistemlerine bağlıdır' temasıyla Dünya Gıda Günü etkinliği Batıkent’te kutladı. EtkinliğeYenimahalle Belediyesi Başkan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Dünya Gıda Günü' kutlandı
Ankara Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 'İnsan sağlığı güvenilir gıda sistemlerine bağlıdır' temasıyla Dünya Gıda Günü etkinliği Batıkent’te kutladı.

EtkinliğeYenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Gürol Karahisarlıoğlu, FAO Türkiye Temsilcisi Mustapha Sınaceur, BM Mülkim Koordinatörü Kamal Malhotra, Yenimahalle CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Açlığa karşı birleşelim' sloganlarıyla Batıkent Kapalı Pazar Yeri’nden Meydan AVM’ye kadar yürüyen vatandaşlara heyet de eşlik etti.

GIDA EŞİTTİR SAĞLIK

'2013 Dünya Gıda' yürüyüşünün ardından program protokol konuşmalarıyla devam etti. Dünyanın en büyük ve en önemli sorununun açlık olduğuna dikkat çeken Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Ertekin, “Düzenlen etkinlikte, gıda israfı ve gıda kayıplarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacındayız. Tarım ve hayvancılığın gün geçtikçe azalması ülkemizin de kısa bir zaman içinde açlık tehlikesiyle karşı karşıya geleceğini göstermektedir. Dilerim bu etkinliğimiz amacına ulaşır ve insanlarımızda bir farkındalık yaratabilir” diye konuştu.

FAO Türkiye Temsilcisi Mustapha Sınaceur ise yetersiz beslenme ve bilinçsiz tüketim hakkında bilgiler paylaştı. Dünya genelinde 842 milyon insanın kronik olarak yetersiz beslendiğine dikkat çeken Sınaceur, “Dünyada beş yaşın altındaki her dört çocuktan biri yeterli düzeyde gelişememektedir. Lütfen gıdalarımızı israf etmeyelim, açlık çeken insanlara destek olalım, geleceğimizi tüketmeyelim” dedi. Sınaceur, 'Gıda Günü’ne gösterdiği özenden ve katkılarından dolayı Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yenimahalle Belediyesi ile FAO’nun katkılarıyla düzenlenen 'Dünya Gıda Günü' etkinliklerinde, yetersiz beslenme, açlık, gıda üretimi ve tüketimi ile ilgili konuların ele alındığı ve gıda tanımının yapıldığı bir çok stant da yer aldı. Bu stantlarda vatandaşlara çeşitli gıda ürünlerinin besin değerleri hakkında bilgiler verildi ve ikramlarda bulunuldu. Stant açıp gıda gününe destek olan katılımcılara Yenimahalle Belediyesi tarafından teşekkür belgeleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.