Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP'li Öztürk: Tarım girdileri bu iktidar döneminde yüzde 200 arttı

Demokratik Sol Parti(DSP) Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, AK Parti iktidarı, döneminde çiftçinin daha da fakirleştiğini savundu. Serik'te karpuz serasında basın açıklaması yapan Öztürk, siyasi iktidarın, çiftçiye kaşıkla verdiğini...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSP'li Öztürk: Tarım girdileri bu iktidar döneminde yüzde 200 arttı
Demokratik Sol Parti(DSP) Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, AK Parti iktidarı, döneminde çiftçinin daha da fakirleştiğini savundu.

Serik'te karpuz serasında basın açıklaması yapan Öztürk, siyasi iktidarın, çiftçiye kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldığını söyledi. 25 yıl önce Türkiye'nin dünyada tarımda kendi kendine yeten 10 ülkeden biri olduğunu belirten Öztürk, bugün ülkenin saman ithal eden konuma gelmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Tarım girdi maliyetlerinin Avrupa Birliği(AB) ülkelerine göre çok yüksek olduğunu belirten Özürk, fenni gübrenin niteliğine göre torbasının 80 ile 150 lira olduğunu, bunun da AB'ye göre yüzde 200 oranında pahalı olduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarı döneminde çiftçinin ürününde aldığı parayı borçla aldığı girdi maliyetlerine verdiğinin altını çizen Öztürk, "Serik ve Manavgat bölgesinde örtüaltı sebzecilik yapan çiftçilerin çoğu ipotekli durumda. Siyasi iktidar, seçimler öncesi çiftçiyi 'aman biz gidersek faizler atarsa haliniz perişan olur' diye psikolojik baskı yapıyor. İktidar, kaçakla verdiğini bir yıl içinde kepçe ile almış durumda. Çiftçinin hali çok perişan." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.