Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP'li Oktay: Okul ve dershane baskınları tamamen yıldırma amaçlı

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Metin Oktay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin gerçek sorunlarıyla uğraşma yerine polis eşliğinde özel okul ve dershane basmasının 13 yıldır AK Parti iktidarının eğitim ve öğretimi...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSP'li Oktay: Okul ve dershane baskınları tamamen yıldırma amaçlı
Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Metin Oktay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin gerçek sorunlarıyla uğraşma yerine polis eşliğinde özel okul ve dershane basmasının 13 yıldır AK Parti iktidarının eğitim ve öğretimi ne hale getirdiğinin açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Oktay, baskınların tamamen yıldırma amaçlı olduğunu vurguladı.

DSP Manavgat İlçe Başkanlığı'nın Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde yapılan 10. olağan kongresinde konuşma yapan Oktay, iktidarın, okullar açılmadan polis eşliğinde dershane ve okul baskını yapma yerini 55-60 kişilik sınıflar yerine 20 öğrencilik sınıflar oluşturması gerektiğini kaydetti. Okul ve dershane baskınlarında ellerinde metreyle tabela, adımla koridor ölçme, sigara içme panosundaki dumanının sağının da mı solunda mı olmalı, çöp kutusunun şekli ve bir okuldaki papağanın suç unsuru gibi gösterilmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Oktay, "Ülkemiz ilk defa denetim adı altında polis ekipleriyle birlikte dershane ve okullar basılıyor. Baskınları çocuklarımızın geleceği adına üzüntü verici buluyorum. Baskınlarda okul tabelalarının ellerinde metre ile ölçülmesi ölçmeleri ise komik ve gülünç bir durum. Siyasi iktidar, okullar açılmadan okul basma yerine eğitimin gerçek sorunlarıyla uğraşmalı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bilim olimpiyatlarında ülkeye altın madalyalar kazandırmış okulları basma yerine kendilerine 'biz 13 yıl içinde eğitim ve öğretimi ne hale getirdik' diye sormalı. Baskınları gerçekten komik buluyorum. Okul ve dershane baskınları tamamen baskı ve yıldırma amaçlı." diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARINI TANIMAYARAK SUÇ İŞLİYORLAR

Geçici hükümetin, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerle ilgili kararını yok saymasının anayasal suç olduğunu vurgulayan Oktay, şunları kaydetti: "Bu hükümet geçici bir hükümettir. Bırakın yargı kararlarını tanımamak bir memur bile atayamaz. Burada hukuku dolanıyorlar. Mutlaka bunun hesabını vereceklerdir. Olmaz böyle bir şey. Anayasa Mahkemesi kararları değiştirilmez. Nerede görülmüş böyle bir durum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.