Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP'li Oktay: Bir savcı özgür basını susturun talimatı veremez

DSP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Metin Oktay, hiç bir dönemde AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar özgür basına baskının olmadığını söyledi. Metin Oktay, 2. sıra adayı Ahmet Çakmak, Parti Meclisi üyesi Aydanur Gül ve DSP Serik...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSP'li Oktay: Bir savcı özgür basını susturun talimatı veremez
DSP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Metin Oktay, hiç bir dönemde AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar özgür basına baskının olmadığını söyledi. Metin Oktay, 2. sıra adayı Ahmet Çakmak, Parti Meclisi üyesi Aydanur Gül ve DSP Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, Serik ve Manavgat pazarlarında seçim çalışması yaptı.

Siyasi iktidarın, kendisine muhalefet eden herkesi ele geçirdiği yargı ile susturmaya çalıştığını ileri süren Oktay, Ankara Savcısı Serdar Coşkun'un 7 Haziran seçimleri öncesi özgür basının sesinin kısılmasına yönelik talimat iddiasını kabul edilmez bulduklarını, herkesin işine bakması gerektiğini kaydetti.

Savcı Coşkun'ın böyle bir talimatı varsa Anayasal suç işlediğini belirten Oktay, "Böyle bir talimat vermek savcının görevi değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde olduğu gibi özgür basına baskı uygulayan başka bir ülke yok. Siyasi iktidar yargıyı kuşatarak istediği şekilde kendisine muhalif olan herkesi susturmaya çalışıyor. Basın halkı doğru bilgi ile aydınlatma adına kamu görevi görmektedir. Basın özgürlüğü anayasal teminat altındadır. Ülkemizde adı konuşmamış diktatörlük yaşanmaktadır. Aslında siyasi iktidar bu tür uygulamalarla kendi sonunun geldiğini söylüyor. Siyasi iktidar, hayata geçirdiği antidemokratik uygulamalarla ülkemizin itibarını sıfırladılar. İktidarda korku hakim. Seçimi kaybedersek hesap sorarlar korkusu var. Onun için hırçınlar onun için yasa ve kanun tanımıyorlar." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.