Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP'li Çakmak: Öpülmesi gereken kadına kalkan her eli lanetliyoruz

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, kadın cinayetlerinin temelinde aile bağlarının zayıflamasına bağlı öfke olduğunu söyledi. '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' ilgili açıklama yapan Çakmak,...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, kadın cinayetlerinin temelinde aile bağlarının zayıflamasına bağlı öfke olduğunu söyledi.

'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' ilgili açıklama yapan Çakmak, geçen yıl 265 kadının şiddete bağlı hayatını kaybettiğini, bunun 176'sının konuşma bahanesiyle cinnet getirmeye bağlı bıçaklı ve silahlı saldırı sonrası eşi ve yakın akrabaları tarafından öldürüldüğünü kaydetti. 2000 yılında kadın cinayetinin 61 olduğunu ve aradan geçen 14 yıl içinde bu rakamın 265'e yükselmesinin iyi bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini belirten Çakmak, aile yuvası korunmadan kadınların korunmasının zor olduğunu söyledi.

Hamasi nutuklar ve laf olsun sözlerle kadın sorunlarının çözülemeyeceğini vurgulayan Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadınların korunmasına öncelikli olarak aileyi koruyarak başlaması gerektiğini, aile ortamında manevi değerlerin yüksek tutulması için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Çakmak, şu bilgileri verdi: "2014 yılının ilk 11 ayında kadın cinayeti sayısı 294'e ulaşmış durumda. Bu korkutucu bir durum. Her ölen kadın bu ülkenin değeri. Maalesef öfke toplumu olduk. Kadına şiddet uygulayan bir erkek basit ve aciz bir kişidir. Maalesef ülkemiz şiddet mağduru kadınların korunması hususunda sınıfta kalmıştır. Ne acıdır ki 81 ilimizde toplamda kadın sığınmaevi sayısı 33. Kadın evin baştacı ve toplumu oluşturan ailenin koruyucu meleğidir. Anneleri öldürülen toplumlar aslında yaşamıyor demektir. Kadına kalkan her eli lanetliyoruz. Cennet anaların ayakları altındadır diyen bir Peygamber'in ümmeti olarak kadına el kaldırma değil, öpmek yakışır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.