Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP'li Çakal: Tarımda girdi maliyeti yüksekliği, çiftçinin belini büküyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya milletvekili adayı Zeynep Çakal, tarımda girdi maliyetlerinin artmasının, çiftçinin üretim gücünü azalttığını söyledi. Zeynel Çakal ile milletvekili adayı Ahmet Çakmak, Antalya'nın Manavgat ilçesi Denizyaka...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSP'li Çakal: Tarımda girdi maliyeti yüksekliği, çiftçinin belini büküyor
Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya milletvekili adayı Zeynep Çakal, tarımda girdi maliyetlerinin artmasının, çiftçinin üretim gücünü azalttığını söyledi.

Zeynel Çakal ile milletvekili adayı Ahmet Çakmak, Antalya'nın Manavgat ilçesi Denizyaka ve Taşağıl Mahallesi'nde seçim çalışması yaparak örtüaltı sebze üreticilerinin sorunlarını dinledi. Türkiye'nin 20 yıl öncesine kadar tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke konumundayken bugün Bulgaristan'dan saman ithal eder konuma geldiğini belirten Çakal, AK Parti iktidarı dönemde tarım girdilerinin artmasının çiftçinin belini büktüğünü anlattı. Siyasi iktidarın 13 yıl boyunca ülkede üretici ve tüketici buluşmasını gerçekleştirmediği için tarlada üretilen ürünle manavda satılan ürün fiyatı arasında uçurum olduğunun altını çizen Çakal, "Bu iktidar döneminde girdi maliyetleri yüksekliğine bağlı çiftçi alın teri ve emeğinin karşılığını alamıyor. Tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke konumundan saman ithal eder bir ülke konumuna gelmek üzüntü verici. Yetiştiricinin tarlası ve serasında kilosunu 1 liradan zor sattığı ürünü, İstanbul'da alışveriş merkezlerinin manav reyonlarında 5 liradan satılıyor. 4 liralık farkı aracılar kazanıyor. Üretici ise emeğinin karşılığını alamıyor." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.