Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Kurca: Ebelerimiz görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyor

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, sağlık alanında önemli bir yere sahip olan ebelerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca,...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dr. Kurca: Ebelerimiz görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyor
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, sağlık alanında önemli bir yere sahip olan ebelerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada, 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle Yozgat Devlet Hastanesi'nde görev yapan ebelere karanfil dağıtarak haftalarını kutladı. Dr.Kurca, "Dünya'nın en eski mesleklerinden birisi olan ebelik mesleğini icra eden ebelerimiz, doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirler, tıbbi önlemlerin alınması, gerekli hallerde ilkyardım ve acil önlemlerin alınması hizmetlerini de yürütürler.

Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren, aileye istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebeler, bu sebeple toplum içinde saygın bir yer edinmiştir. Bu vesile ile her daim bir anne şefkati ile yaklaşan fedakar ve gayretli çalışan ebelerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftasını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim." dedi. Karanfil dağıtımı sonrası Dr. Kurca, ebelerle birlikte pasta keserek hatfalarını kutladı.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.