Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolunay Partisi 'alındı belgesi'ni istiyor

Türkiye’de 47 ilde örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak İçişleri Bakanlığı’na Dolunay Partisi’ni kurmak için bugün başvuran Genel Başkan Serdar Okuyucu, bakanlığın teslim aldığı evraklara karşı 'alındı' belgesini vermek...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolunay Partisi 'alındı belgesi'ni istiyor
Türkiye’de 47 ilde örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak İçişleri Bakanlığı’na Dolunay Partisi’ni kurmak için bugün başvuran Genel Başkan Serdar Okuyucu, bakanlığın teslim aldığı evraklara karşı 'alındı' belgesini vermek istemeyişini protesto etti. Okuyucu, sözkonusu uygulamayı 'gasp' olarak nitelendirdi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde ikamet eden Serdar Okuyucu, 40 gündür oluşum çalışmalarını sürdürdükleri Dolunay Partisi’nin ülke genelindeki 47 ilde örgütlenme çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. Kuruluşla ilgili evrakları teslim etmek için geçtiğimiz Cuma günü gittikleri İçişleri Bakanlığı’nda evrakların alındıktan sonra vakit geçirerek mesai saatinin dolmasına çalışıldığını öne süren Okuyucu, Pazartesi günü için kendilerine gün verildiğini anlattı. Kurucular kurulundaki arkadaşlarıyla bakanlığa giden Okuyucu, kendilerinden evrakların alınmasına rağmen karşılığında ‘alındı belgesini’ vermek istemeyişlerini ‘gasp’ olarak nitelendirerek, bunun anayasal bir hak olduğunu iddia etti.

Anayasa’daki maddelerine göre, siyasi partilerin önceden izin almaksızın serbestçe kurulabileceğinin yer almasına rağmen, evrakların İçişleri Bakanlığı’na teslimiyle birlikte tüzel kişilik kazandığını ifade eden Serdar Okuyucu, evrakların karşılığında bakanlığın ‘Alındı Belgesi’ni vermekle mükellef olduğunu anımsattı. Milletin anayasal haklarına dayanarak kurduğu partinin evrakları gasp edildiğini iddia ederek, konu hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Okuyucu, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse biz gerçekten millet olarak geliyoruz. Bu millet için çıktığımız yolda milletin özverisini kim olursa olsun göstereceğiz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.