Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır'da bin 270 çocuk belediyenin yaz okuluna devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, 7 -14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği yaz spor okullarından bu yıl bin 270 çocuk faydalanıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Ayten...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır'da bin 270 çocuk belediyenin yaz okuluna devam ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, 7 -14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği yaz spor okullarından bu yıl bin 270 çocuk faydalanıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Ayten Tekeş, yaz spor okullarının her yıl olduğu gibi bu yıl da yapıldığını, ancak bu yıl başvurunun oldukça fazla olduğunu söyledi. Yoğun başvurudan dolayı yaz spor okullarının kayıtlarını durdurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Tekeş, “Eğer kayıtları durdurmasaydık, bu sayı 2 bin 500'ü bulabilirdi. Biz kapasitemizin el verdiği rakamda kayıt aldık. Eğitmenlerimiz ve tesislerimiz yetersiz kalıyordu.” dedi.

Yaz spor okulları ile hedeflerinin çocukların tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Tekeş, şöyle konuştu: “Sporla çocuklarda kolektif bir yaşam algısını oluşturmayı düşünüyoruz. Futbol dışında diğer branşlara çocukların ilgi göstermesi bizleri sevindirdi. 6 ayın çok sıcak geçtiği bir kentte yaşıyoruz. Özellikle mayıs ayından itibaren sıcaklarda belirgin bir artış gözüküyor. Kentte yaşayan çocuklar, buldukları tüm su birikintilerine serinlemek için girmeye çalışıyor. Bu yıl ilk defa yüzme branşını bu sebeple açtık.”

Havaların sıcak olması nedeniyle yüzme kursuna büyük ilgi gösterildiğini, 335 çocuğun her hafta salı ve perşembe günleri havuzda yüzme öğrenme kurslarına katıldığını bildiren Tekeş, üç saat süren yüzme kursunda eğitmenlerin ilk etapta yüzme bilmeyen çocuklara havuz içinde ayak ve bacak kullanma tekniklerini; ardından el ve kol kullanmayı; daha sonra ise yüzmeyi tam olarak öğrenmelerini sağlamaya çalıştığını kaydetti. Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan obeziteyle etkin mücadele etmek amacıyla Yaz Spor Okulları’na obeziteyle mücadele kurslarını dahil ettiklerini ifade eden Tekeş, haftanın üç günü Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda devam eden bu kurstan toplam 48 çocuğun faydalandığını söyledi. Kursun yıl boyunca devam edeceğini belirten Tekeş, başvuru yapmak isteyenlerin sağlık raporlarıyla Spor Şube Müdürlüğü’ne başvurabileceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.