Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dinek Dağı'na 'Cumhuriyet Yürüyüşü' yapıldı

Kırıkkale Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği'nce, cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, şehrin en yüksek noktası olan Dinek Dağı'na 5. Cumhuriyet Yürüyüşü...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dinek Dağı'na 'Cumhuriyet Yürüyüşü' yapıldı
Kırıkkale Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği'nce, cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, şehrin en yüksek noktası olan Dinek Dağı'na 5. Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Gencinden yaşlısına yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüş, Vali Ali Kolat'ın verdiği startla başladı. Kolat, zirvedeki anı defterini imzaladı. Ayrıca 100 metrekarelik Türk bayrağı açılıp hatıra fotoğrafı çektirildi. Yürüyüşe katılanlara da belge verildi. Kolat, iki engelliyi belgelerini verirken tebrik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüşe katılanlar, yorgunluklarını mahalli müzikler eşliğinde halay çekerek attı. Etkinlik, Kırıkkale Ustalar Topluluğu'nun konseriyle sona erdi. Yürüyüşe, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri eşlik etti.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kırıkkale Valisi Kolat, "Dinek birçok şiire, hikayeye ve aşklara vesile olmuş bir dağ. Bin 744 metre olan Dinek Dağı, Kırıkkale'nin en yüksek noktası. Geçtiğimiz yıldan daha iyi organize olduk. Katkısı olan dağcılık kulübümüze ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi. Yürüyüşe Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.