Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DES: Öğrenciler toz yutuyor

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, 19 Mayıs Fatih İlkokulu önünden geçen bağlantı yolunun bozukluğu nedeniyle öğrencilerin toz yuttuğunu belirtti. Veysel Fırat, yaptığı açıklamada, sendika olarak 19...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, 19 Mayıs Fatih İlkokulu önünden geçen bağlantı yolunun bozukluğu nedeniyle öğrencilerin toz yuttuğunu belirtti.

Veysel Fırat, yaptığı açıklamada, sendika olarak 19 Mayıs Fatih İlk ve Ortakokulu’nu ziyaret ettiklerini bildirdi. Ziyaret sırasında Fatih, Kuşdoğan, Çayırköy ve Bahri köylerini birbirine bağlayan bağlantı yolunun asfaltken altyapı çalışmaları sırasında bozulduğunu gözlemlediklerini anlatan Fırat, öğrencilerin tozdan etkilendiğini ifade etti. Fırat, şöyle dedi: “19 Mayıs Fatih İlkokulu ve 19 Mayıs Fatih Ortaokulu 207 öğrencisiyle toz ve toprağın içinde eğitim faaliyeti sürdürüyor olması hiç kimsenin umurunda değil gibi. Okulun önünden geçen, Fatih, Kuşdoğan, Çayırköy ve devamında Bahri köyü ile havaalanına çıkan bu yol asfalt yol iken, altyapı çalışmalarıyla bozulmuş ve daha sonra mıcır serilerek öylece bırakılmış durumda. Yaklaşık 1 yıldır durumun böyle olduğunu öğrendik. Küçücük çocuklarımız tozun içinde kalıyor. Okulda ne temizlik yapılabiliyor ne de öğrenciler rahat bir nefes alabiliyorlar. Yağmur yağdığı gün herkesin yüzü gülüyor toz olmayacak diye. Okul idaresi ve muhtardan alınan bilgilere göre, yapım işleri ocak ayından bu yana her ay ertelenerek gelecekteki bir güne bırakılıyor.” Veysel Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan yolun yapılmasını rica etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.