Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Dershanelerin kapatılması tarihi bir yanılgı"

SP Samsun Bafra İlçe Teşkilatı yöneticileri, Türk Eğitim-Sen Bafra Şubesini ziyaret ederek şube başkanı İbrahim Akekmekçi ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.Ziyaret esnasında dershaneler konusu da konuşuldu. SP Bafra Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Dershanelerin kapatılması tarihi bir yanılgı"
SP Samsun Bafra İlçe Teşkilatı yöneticileri, Türk Eğitim-Sen Bafra Şubesini ziyaret ederek şube başkanı İbrahim Akekmekçi ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret esnasında dershaneler konusu da konuşuldu. SP Bafra Belediye başkan adayı eğitimci Selçuk Yıldırım yaptığı açıklamada, "Öncelikle uzun yıllar özel öğretim kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik yapmış birisi olarak dershanelerin kapatılması konusunda Sayın Başbakan’ın yanlış bilgilendirildiği kanaatindeyiz. Dershanelerin kapatılma gerekçeleri kamuoyunu ve bu işin içinden gelen birileri olarak bizleri tatmin etmemektedir. Zaten bu gerekçeler kendi içinde de birçok çelişkiyi barındırmaktadır. Tam aksine, dershaneler, çeşitli dernekler ve vakıfların sağladıkları barınma, burs vb. imkanlarla gelir düzeyi belli bir limitin altında olan ve özellikle köylerde bulunan öğrencilerin bu imkânlarla üniversiteye gitmelerinin yolu açılmıştır. O halde şunu söylemek asla abartılı olmaz. Bu düzenleme Anadolu çocuklarının önünü kesmeye yönelik ve sistemdeki eşitsizliği büyütecek bir düzenlemedir. Merkezi sınav sistemiyle yerleştirmelerin olduğu bir sistemde, okuldaki açığını dershane sistemiyle kapatan öğrenciler bu defa özel derse yönelerek, çok daha ağır bir ekonomik yükün altına girecekleri aşikârdır. Zaten yıl boyunca dershaneye ödenen para, bir çocuğun bir yıl boyunca hafta sonu harcayacağı harçlıklarından daha azdır. Ekonomik yük nedeniyle çocuklarını dershaneye gönderemeyen veliler, çok daha maliyetli olan ve özel okula dönüştürüleceği iddia edilen sisteme çocuklarını nasıl göndereceklerdir. Sonuç olarak 12 yılda Milli Eğitimin veremediğini, 1 yılda veren ve anormal bir özveriyle çalışarak çürümüş olan eğitim sistemini ayakta tutan dershaneler yerine okulların kapatılması daha mantıklı gözükmektedir.’’ dedi.

Türk Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi İbrahim Akekmekçi ise "Dershanelerin kapatılmasına bizler de karşıyız. Bunun için yapılacak destek toplantılarında her platformda yer alacağız.’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.