Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Dershaneler fırsat eşitliği sağlıyor"

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Körfez Dershanesi, dershanelerin kapatılmak istenmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.Körfez Dershanesi binası önünde yapılan basın açıklamasına, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Dershaneler fırsat eşitliği sağlıyor"
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Körfez Dershanesi, dershanelerin kapatılmak istenmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Körfez Dershanesi binası önünde yapılan basın açıklamasına, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de katıldı. Dershane olarak Eğirdir’e eğitim alanında katkı sağladıklarını belirten Körfez Dershanesi Müdürü Hamza Şen, dershanelerin fırsat eşitliği sağladığını vurguladı. Şen, “Bu kurum eğitime gönül vermiş esnaf ve iş adamlarımızın üstün gayretleri ile kurulmuştur. Ve kurulduğu günden bu yana ilçemizin eğitim çıtasını daha da yukarı taşımıştır.” dedi.

Kanun çerçevesinde hizmet veren dershanelerin kapatılması halinde bu işin merdiven altına kayacağını söyleyen Hamza Şen, “Fırsat eşitliğine asıl darbe, faaliyetin kayıt dışı yapılması olacaktır. Parası olan özel ders alacak, diğerleri alamayacaktır. Anayasal haklarda özel teşebbüslerin kurulmasının serbest olduğu belirtilmiştir. Kapatma buna çelişki düşürmektedir. Dershaneler fırsat eşiğini sağlamaktadır. Özel teşebbüs, girişimciler, yasalara uymaktadır. Sonuç olarak dershanelerin kapatılması değil, yaşatılması daha doğru olacaktır." şeklinde konuştu.

Şen, Eğirdir Körfez Dershanesi olarak özellikle kırsal kesim ve köylerden gelen yüzden fazla öğrenciye takviye eğitim verdiklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.