Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dershane öğretmenleri 'Öğretmenler Günü'nü buruk kutladı

Isparta Dershaneler Birliği'ne bağlı öğretmenler, yıllardır severek yaptıkları öğretmenliği, Başbakan'ın açıklamalarıyla son birkaç aydır buruk, üzgün bir şekilde ifa ettiklerini belirttiler. Isparta Dershaneler Birliği öğretmenleri,...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dershane öğretmenleri 'Öğretmenler Günü'nü buruk kutladı
Isparta Dershaneler Birliği'ne bağlı öğretmenler, yıllardır severek yaptıkları öğretmenliği, Başbakan'ın açıklamalarıyla son birkaç aydır buruk, üzgün bir şekilde ifa ettiklerini belirttiler.

Isparta Dershaneler Birliği öğretmenleri, Özel İdare Meydanı'nda 'Öğretmenler Günü'nü kutlamak amacıyla bir araya geldiler. Isparta Dershaneler Birliği adına konuşan Ali Rıza Pamuk, 17 yıllık öğretmenlik hayatında bu kadar buruk bir gün yaşamadığını vurgulayarak, "Kanunla, yasa ile dershane kapatma ancak darbe dönemlerinde olabilir. 12 Eylül 1980'den sonra kurulan Bülent Ulusu hükümeti döneminde belirli dönem gerçekleşmiş. Ancak Turgut Özal'ın Başbakan olmasıyla serbest bırakılmıştır. Demokratik ülkelerde özel teşebbüs hürriyeti vardır. Eğitim ile ilgili her türlü yatırım önemlidir. Eğer dershaneler kapatılırsa bu yapılan yatırımlar atıl kalacaktır. Çünkü birçok dershanenin altyapısı okul olmaya müsait değildir. Öte yandan, dershaneler maddi imkanı olmayan birçok öğrenciye ücretsiz kurslar vermekte, kapatıldığında bu imkanlardan mahrum kalacaklardır. Öğrenme hevesi ve yarışma arzusunun canlı tutulması dershaneler aracılığıyla sağlanmaktadır. Öte yandan, dershaneler devletin bütçesi yük değil, bilakis vergi vererek katıda bulunmaktadırlar." şeklinde konuştu.

Bu kurumların kapatılmasıyla sadece öğretmenlerin işsiz kalmayacağını, diğer hizmetlerde kullanılan birçok personelin işsiz kalacağını ifade eden Ali Rıza Pamuk, toplumun ihtiyacından doğan bu kurumların devlet zoruyla değil halkın talep etmemesiyle kapanması gerektiğini söyledi. Pamuk, 8. sınıflara gelen 12 merkezi yazılı sınavların ve lisede bulunan YGS, LYS sınavlarının olmasının her zaman bu kurumları açık tutacağını ifade ederek, "Sınavlar olduğu sürece, öğrencilerde en iyi üniversiteye ve sınırlı kontenjanı bulunan en güzel bölümlere girme isteği olduğu müddetçe takviye kurslar olacaktır. Bunu hiçbir yasa ve kanunla kimse engelleyemez. Bu nedenle devlet, dershaneleri kapatarak kursları merdiven altlarına itmemeli." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.