Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derman: Türkiye doğa sporları turizminden yüzde 1.5 oranında faydalanıyor

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim görevlisi Engin Derman, dünyada doğa sporları turizmindeki payın yüzde 30 olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu paydan yüzde 1,5 oranında istifa ettiğini belirten Derman, 220 bin yatak...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Derman: Türkiye doğa sporları turizminden yüzde 1.5 oranında faydalanıyor
Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim görevlisi Engin Derman, dünyada doğa sporları turizmindeki payın yüzde 30 olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu paydan yüzde 1,5 oranında istifa ettiğini belirten Derman, 220 bin yatak kapasitesine sahip olan Manavgat destinasyonunun doğa turizmi kapasitesinin en üst seviyede olduğunu kaydetti. Derman, "Bu rakamın çok düşük. İyi bir tanıtımla daha yukarıya çekilecektir." dedi.

Manavgat'ta doğa sporları turizmini geliştirilmesiyle ilgili doktora tezi hazırladığını belirten Derman, turizm şehrinde kano, dragon, Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü), yelken, dağ bisikleti, bisiklet sporu ve oryantiring (koşarak yön bulma) sporunu yaygınlaştırmak için Manavgat Belediyesi, turizmciler ve Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği'yle (TİSOYAB) çalışma yaptıklarını ifade etti.

Manavgat Titreyengöl'de son günlerde hayata geçirilen dragon, kano ve bisikletli oryantiring yarışlarının bölgede doğa sporlarının yaygınlaşmasına adına önemli bulduklarının altını çizen Derman, "Bölgemizde doğa sporunu yaygınlaşması otellerin yılın 12 açık kalmasını sağlayacak. Doğa sporlarının canlı olması turizmi de canlı tutacaktır. Dünyada 70'in üzerinde doğa sporu var. Doğa sporlarını canlı tutulması yerli halk tarafından bu sporların benimsemesini sağlar. Manavgat coğrafi güzelliği bakımından dünyada yapılan çoğu doğa sporu yapımına elverişli yer. Doğa turizmi potansiyeli çok yüksek." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.