Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem tatbikatında yıkılan okulda yaralananlar ve mahsur kalanlar kurtarıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Deprem Haftası nedeniyle tatbikat düzenlendi. Tatbikatta deprem sonrasında çıkan yangına müdahale, enkaz altında kalanları kurtarma, araç içinde sıkışanlarla birlikte binada mahsur kalanlar kurtarıldı. Ereğli...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deprem tatbikatında yıkılan okulda yaralananlar ve mahsur kalanlar kurtarıldı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Deprem Haftası nedeniyle tatbikat düzenlendi. Tatbikatta deprem sonrasında çıkan yangına müdahale, enkaz altında kalanları kurtarma, araç içinde sıkışanlarla birlikte binada mahsur kalanlar kurtarıldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma ekibi (UMKE), Ereğli İtfaiyecileri, Doğa Sporları Aramda Kurtarma Derneği (ERİDAK), 112 ve polis ekipleri ile kapsamlı bir şekilde Deprem Haftası sebebiyle 'Deprem tatbikatı' gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Zonguldak bölgesinin ikinci derece deprem bölgesi olduğunu, ancak Düzce, Bolu ve Bartın illerinin birinci derece deprem bölgesi olması sebebiyle her zaman depremle yüz yüze olduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından tatbikata geçildi. Senaryoya göre Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde 6,8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında başlayan tatbikatta, Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Ereğli Kampüsünde ilk olarak meydana gelen yangına ekipler müdahale etti. Yangında binada mahsur kalan öğrenciler ve okul görevlileri merdivenli araç ve hava yatağı ile kurtarıldı.

Ekipler daha sonra araçlarının üzerine düşen enkazla yaralanan ve araçta mahsur kalan iki öğrenciyi kurtardı. Depremde yıkılan binanın enkazının altında kalan bir kişi ekiplerin araması sonucu bulunurken, arama kurtarma köpeğinin de yaptığı çalışma sonrasında bulunan bir kişi de ekipler tarafından kurtarılarak ambulansa alındı.

Tatbikatın son bölümünde ise binadan iplerle öğrenciler kurtarıldı. A blok da yaralanan bir kişi ise ipe bağlanan sedye ile önce B bloğa daha sonra da ekiplere ulaştırıldı. Yaklaşık bir saat süren tatbikatı öğrencilerle birlikte ilçe protokolü de izledi. Tatbikata katılan itfaiye eri Cengiz Onay'ın oğlu Utku Onay babasını heyecanla izledi. Tatbikat sorunsuz olarak sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.