Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli’de hava kirliliğini önlemek için denetimler sıklaştırıldı

Denizli Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ısınmadan kaynaklanan, soba ve kaloriferlerin sebep olduğu hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla kömür satış noktalarında ve konutlarda kontrollerini sıklaştırdı. Çevre ve Şehircilik...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli’de hava kirliliğini önlemek için denetimler sıklaştırıldı
Denizli Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ısınmadan kaynaklanan, soba ve kaloriferlerin sebep olduğu hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla kömür satış noktalarında ve konutlarda kontrollerini sıklaştırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan belediye, haneleri ve kömür satış noktalarını denetlemeye başladı.

Konuya ilişkin olarak Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre denetimler kapsamında kömür satış noktalarında satış izin belgesi olup olmadığına, kömürlerin İl Mahalli Çevre Kurulu’nca belirlenen kalite kriterlerine uygun olup olmadığına bakılıyor. Kömür numuneleri ise belediye bünyesindeki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite DENÇEV Çevre Kalite Laboratuvarı’nda tahlil ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.