Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi nöbetinde dua zamanı

Özgür basına yapılan hukuksuzluklara yönelik protestoları Sivaslılar da sürdürdü. Sivas Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, demokrasi ayıplarına ve hukuksuzluklara son verilmesini istedi. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla tepkilerini...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrasi nöbetinde dua zamanı
Özgür basına yapılan hukuksuzluklara yönelik protestoları Sivaslılar da sürdürdü. Sivas Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, demokrasi ayıplarına ve hukuksuzluklara son verilmesini istedi. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla tepkilerini sürdüren vatandaşlar, yaptıkları duada ülkenin terörden, kaostan ve her türlü kargaşadan koruması için dua edildi.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte tarih öğretmeni Mehmet Çekin, Türkiye'de yaşanmakta olan demokrasi ve hukuk ayıpları adına birkaç söz söylemek istediğini belirterek, Osmanlılardan örnekler verdiği konuşmasında şöyle devam etti: "Şanlı ve iftiharla övündüğümüz bir geçmişimiz var. Bu geçmişimizi zannediyorum bu zulmü reva görenlerde biliyor. Bizler bugün o insanların torunları olarak demokrasiyi, hukuku ve özgülükleri de daha ileri götürmemiz gerekirken maalesef böyle engellerle karşılaşıyoruz.Ama bu engeller bizim yürüyüşümüzü durduramayacak.Kararlı bir şekilde adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Bunu herkesin bilmesini arzu ediyoruz."

Daha sonra yapılan duada ise "Bu milletin önünü kim kapatıyorsa ve kim takoz oluyorsa, milletin ufkunu kim karartıyorsa, onları sana havale ediyoruz. Sen onların hakkından gel" diye dua edildi. Ayrıca ülkemizin terörden, kaostan ve her türlü kargaşadan koruması için eller semaya açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.