Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Demokrasi diyen Başbakan, dershane konusunda aynı hassasiyeti göstermiyor"

Denizli Adrenalin Derneği Başkanı Merter Söylemez, son günlerde demokrasi ve özgürlük diye haykıran, bu kavramlar için tüm tabuları yıkmaya çalışan Başbakan’ın dershaneler konusunda aynı hassasiyeti göstermediğini söyledi. Söylemez...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli Adrenalin Derneği Başkanı Merter Söylemez, son günlerde demokrasi ve özgürlük diye haykıran, bu kavramlar için tüm tabuları yıkmaya çalışan Başbakan’ın dershaneler konusunda aynı hassasiyeti göstermediğini söyledi. Söylemez yaptığı yazılı açıklamada, "Bir taraftan demokrasi ve bir taraftan da eğitim özgürlüğünü kısıtlayan, insanlara tek tip tercih öngören yaklaşımları çelişkili bulmaktayız. Kabineden yapılan açıklamalar ile bilmekteyiz ki eğitim ve mevcut sistem ile ilgili teşvikler, vaatler yeni düzenin daha iyi olacağını söylemektedir. Fakat verilen teşvikler ve vaatler ülkemizde maalesef reel olmamıştır. Bugün dünyada ülkeler ve eğitim sistemleri ele alındığında bu kadar sık yerli yersiz değişiklik yapılmamaktadır. Bunun neticesinde başarı elde edilmektedir. Ülkemizde ise değişiklikleri yakalayabilen kuşaklar mevcut değildir." dedi.

PİSA’nın dünyada gelişmiş ülkelerde 15 yaşındaki çocuklara uygulanan bir sınav olduğunu ifade eden Söylemez, "Çocuklar bu yarışmalarda matematik, fen, teknoloji ve okuma becerilerini sergilemektedirler. Bu yarışmalarda dünyada ilk 5 sırayı Finlandiya, Singapur, Güney Kore, Kanada, Çin in Şhangai bölgeleri vardır. Finlandiya’nın bu başarısındaki en önemli pay son 30 yıldan daha fazla bir süredir eğitim sistemlerinin değişmemesidir. Türkiye bu sınavlarda 2009’daki verilere göre 46. sırada yer almaktadır. Eğitimin yapboz tahtasına dönmesi mevcut durumu izah etmektedir. Önümüzdeki yıl sınava girecek çocuklar bırakın sınava hazırlanmayı nasıl bir sınava tabi olacaklarını bilememektedirler.SBS’mi gelecek? Yazılılara mı girecek muamma." diye konuştu.

Dershaneler ve okuma salonlarının ebeveynlerin girip konuşabildiği bu kuşaklar arasındaki ayrışmayı ve uzaklığı gideren güzide kurumlar olduğunu vurgulayan Söylemez, "Ayrıca yüz binlerin istihdam olduğu ülke, ekonomisine vergisel bağlamda da katkı sağlayan, yöresel karakterleri inkar etmeyen, örf ve adetleri koruyarak çocuklara bunları aşılayan statükocu ve merkeziyetçi dilden uzak demokrasinin gereği hatta vazgeçilmezi değerlerimizdir. Dershanelerimize sahip çıkalım." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.