Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Delikkulak: Rahvan at yarışları Manavgat'ın tanıtımına katlı sağlıyor

Side Rahvan Atcıları Koruma Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikulak, bu sene 8'ncisi yapılacak olan Side Rahvan At Yarışları'nın 4 Ekim'de yapılacağını söyledi. Rahvan at yarışlarının Manavgat'ın tanıtımına katkı sağladığını...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Delikkulak: Rahvan at yarışları Manavgat'ın tanıtımına katlı sağlıyor
Side Rahvan Atcıları Koruma Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikulak, bu sene 8'ncisi yapılacak olan Side Rahvan At Yarışları'nın 4 Ekim'de yapılacağını söyledi. Rahvan at yarışlarının Manavgat'ın tanıtımına katkı sağladığını belirten Delikkulak, yarışlara 25'in üzerinde ilden rahvan at yarışçısının katılmasını beklediklerini kaydetti.

Bu sene Rahvan at yarışlarının ülke genelinde 3 Mayıs'ta Nazilli Aydın'nda başladığını belirten Delikkulak, Nazilli'yi Mardin, Bursa, Konya, Kütahya ve Balıkesir Karapürçek'ün takip ettiğini ifade etti. 2015 yılı Rahvan Binicilik Federasyonu yarış takvimine göre Rahvan at yarışlarının 26 Temmuz'da Balıkesir Karapürçek'te yapıldığının altını çizen Delikkulak, ağustos ayı içinde Ardahan, Kocaeli Gölcük ve Kastamonu'da yapılacağını söyledi. Eylül ayında Denizli ve Çaylı İzmir'de yapılacağını vurgulayan Delikkulak, ekim ayı içinde ise Ordu'da 4 Ekim'de Side ve 14. Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonası 25 Ekim'de yapılacağını kaydetti.

Delikkulak, "Rahvan at yarışları turizme büyük katkı sağlıyor. Manavgat'ta iyi yetişmiş 70 Rahvan at var. Bu iyi yetişmiş atlar turizme hizmet veriyor. Rahvan at yarışlarına yöre insanı kadar bölgede yerleşik yaşayan yabancılar ile turistlerde ilgi gösteriyor. Rahvan at yarışlarını izlemeye Alman, İngiliz, Belçikalı, Hollandalı, İrlandalı ve İskandinav ülkesi İsveç, Norveç ve Danimarka'dan turist geliyor. Rahvan at yarışları ata sporumuzun ata biniciliği nesilden nesile aktarılması ve kültürümüzün korunması sağlıyor." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.