Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağcılar iki minare arasına dev bayrak astı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları Rize'de yoğun halk katılımıyla gerçekleştirildi.Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ile başladı, Rize Belediyesi Bando ekibinin eşliğinde İstiklal Marşı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dağcılar iki minare arasına dev bayrak astı
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları Rize'de yoğun halk katılımıyla gerçekleştirildi.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ile başladı, Rize Belediyesi Bando ekibinin eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunurken KDRK sporcuları düzenledikleri dağcılık gösterisi ile tören alanında bulunan Şeyh Camisi'nin iki minaresi arasında dev bir Türk bayrağı açtı.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı halkın, öğrencilerin, asker ve polislerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Rize Valisi Nurullah Çakır yaptı. Çakır, konuşmasında, Cumhuriyetin Türk milletinin tarih boyunca yaptığı en büyük çağdaşlaşma hareketi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Rize'de ağırlanan Romanya, Bulgaristan, Letonya ve Polonya halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin sergilediği Bıçak Horonu yoğun alkış aldı. Tören resmi geçitle son buldu.

Rize'de bu yıl düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine geçen yıllara oranla halk katılımının yüksek olduğu gözlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.