Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağ yöresinde katliteli elma üretimi yaygınlaşıyor

Bursa Ziraat Odası Mühendisleri Funda Coşkun ve Elif Kübra Kaya, Orhaneli’ye bağlı Semerci Köyü'nde 100 dönüm arazi üzerine kurulan elma bahçesinde incelemelerde bulundu. Ali Osman Güleç’e ait olan elma bahçesi henüz üç yıllık, tam...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dağ yöresinde katliteli elma üretimi yaygınlaşıyor
Bursa Ziraat Odası Mühendisleri Funda Coşkun ve Elif Kübra Kaya, Orhaneli’ye bağlı Semerci Köyü'nde 100 dönüm arazi üzerine kurulan elma bahçesinde incelemelerde bulundu.

Ali Osman Güleç’e ait olan elma bahçesi henüz üç yıllık, tam kapasite ürün alımına henüz başlanmamış.
Karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulan gezide, elmaların çeşitlilikleri ve verimleri üzerine konuşuldu.
Ziraat Odası Mühendislerinden Funda Coşkun, Orhaneli gerek iklim yapısı ve gerekse toprak yapısı bakımından elma meyvesi yetiştiriciliği için uygun bir alan olduğunu söyleyip, "Bu sebeple ilçemizde meyveciliği geliştirme projesi kapsamında elma bahçeleri oluşturulmaktadır. Elma bahçesi oluşturan çiftçilerimizi zaman zaman ziyaret ederek ve bilgilendirerek yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Orhaneli ve köylerinde son yıllarda modern elma bahçelerinin tesis edilmesinin hızla arttığı ifade eden Mühendis Elif Kübra Kaya ise ilçe ekonomisi için çok önemli bir değere sahip olan elma üretiminin geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayıp şunları söyledi: "Özellikle kaliteli elma üretiminde yeni kurulacak elma bahçelerinde tüketici taleplerinin dikkate alınması ve pazara yönelik çeşit seçimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Yapılan eğitim ve çalışmalar ile çiftçiye teknik olarak yapılan meyve yetiştiriciliği ve yeni çeşitler hakkında bilgi veriliyor."

Semerci Köyü'nde yapılan incelemelerin ardından, Karaoğlanlar ve Tepecik Köyleri'ndeki çiftçiler ziyaret edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.