Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı Polatlı’da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in 90’ıncı yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’nın Polatlı ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’in makamında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama töreni, Cumhuriyet Meydanı'nda da...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı Polatlı’da coşkuyla kutlandı
Cumhuriyet’in 90’ıncı yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’nın Polatlı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’in makamında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama töreni, Cumhuriyet Meydanı'nda da devam etti. Törene, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Naim Karaağaç, sivil ve askeri erkan katıldı.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, "Kalkınmış, huzurlu, istikrara kavuşmuş temiz bir idareyi gerçekleştirmiş müşterek bir ülke olmak bizden sonra ki nesillerin vatandaşlığından gurur ve onur duyacak bir Cumhuriyet bırakmak için el birliği ile çalışmalıyız." dedi.

Bilgin, "Amacımız doksan yıllık mücadelenin ve gayretin ürünü olan üretir yapımızdan Cumhuriyetimizden demokrasimizden ve diğer kazanımlarımızdan hiç taviz vermeden daha ileriye ulaşmaktır. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile taçlanmış farklılıklarımızı zenginlik olarak gören aidiyet duygusunun perçinleştiği insan odaklı devlet millet kaynaşması sağlamış bir Cumhuriyet hepimizin ortak hedefi olmalıdır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler Cumhuriyet konulu şiirler okudu, Sevim Aras İlkokulu Halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, öğrencilerin ve askerlerin resmi geçiti ile sona erdi.

Öte yandan, törende bir de protokol krizi yaşandı. AK Parti İlçe Başkanı Faruk Bilici ve yönetimi protokolde kendilerine yer ayrılmadığı gerekçesi ile töreni vatandaşların arasında izledi.






En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.