Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı, Manavgat'ta coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü Antalya'nın Manavgat ilçesinde coşkuyla kutlandı. Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı, Manavgat'ta coşkuyla kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü Antalya'nın Manavgat ilçesinde coşkuyla kutlandı. Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in halkı selamlamasıyla başladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Manavgat'a tatile gelen Alman ve Rus turistlerde ilgi gösterdi. Rus turis Aleksander Alaova, eşi ile birlikte elinde Türk bayraklarıyla dolaştı.
Etkinlikte Çağlayan İlköğretim Okulu ve Fatih Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi yöresel halk oyunlarından kesitler sundu. Kaymakam Bulgurlu, yaptığı konuşmada, 29 Ekim 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet'in 90'ıncı yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevinci içinde olduklarını söyledi. Bulgurlu, "Cumhuriyetimiz'in 90'ncı yıl dönümünü kutlamanın gururu ve sevinci içindeyiz. Hedefimiz ülkemizin her alanda söz sahibi olduğu bir ülke konumuna gelmesidir. Bu bağlamda ülkemizi karıştırmak isteyen şer odaklara ve şer güçlerine karşı hiç bir zaman pirim vermeyelim. Şer odaklarının ülkemizdeki kirli oyunlarına karşı her zaman uyanık olalım ve İstiklal Mücadelesi'ndeki birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu her zaman muhafaza ederek en üst seviyede tutalım. " ifadesinde bulundu.
Bulgurlu, konuşmasının ardındanda Manavgat'ta cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompoziyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri değişik hediyelerle ödüllendirdi. Kutlamada, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(HEM) Mehtaran Takımı'nda bir konser verdi.
Kutlama etkinliğinde 85 yaşındaki Kore gazileri Mehmet Kara ile Yusuf Mehtap'ın 'gardaşım' diyerek birbiren sarılmaları duygulu anlar yaşattı.
Mehteran Takımı'nın konseri sonrası bayram kutlamasına gelen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrıldı. Program sonrası okullar bando eşliğinde tören geçidi yaştı.
Öteyandan 2 genç, andımızın okullarda okutulmasına tepki göstermek için 'Türküm, Doğrum,Çalışkanım' isimli pankart açtı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.