Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı Konya'da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı, bütün yurtta olduğu gibi Konya'da da coşku dolu törenlerle kutlandı. Konya'daki kutlamalar, valilik binasında düzenlenen kutlama programıyla başlayıp Atatürk Stadı önünde düzenlenen geçit resmiyle devam etti. Konya...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı, bütün yurtta olduğu gibi Konya'da da coşku dolu törenlerle kutlandı.

Konya'daki kutlamalar, valilik binasında düzenlenen kutlama programıyla başlayıp Atatürk Stadı önünde düzenlenen geçit resmiyle devam etti. Konya Valisi Muammer Erol, valilikteki programda 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ali Çetinkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte protokol üyelerinin bayramını tebrik etti.

Daha sonra Konya Atatürk Stadı önündeki tören alanına geçen protokol üyeleri, burada da tören aracıyla Cumhuriyet Bayramı törenine katılan vatandaşları selamlayıp bayramlarını kutladı. Vali Muammer Erol, tören konuşmasında Cumhuriyet'in 90'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri minnet duygularıyla andıklarını belirten Vali Erol, "Cumhuriyet'in bugün bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermeli, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, milletçe bağımsız yaşama azmimizi yenilemelidir. Türk milleti, daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyet ile varabileceğinin bilincindedir." dedi.

Kutlamalar resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ve uluslararası yarışmalarda madalya kazanan Konyalı milli sporculara ödül takdimiyle devam etti. Konya Atatürk Stadı önündeki kutlama programı halk oyunları gösterisi ve geçit töreniyle sona erdi.

Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nün Cumhuriyet'in ilanının 90. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği 'Cumhuriyet ve Atatürk Kitapları Sergisi' İl Halk Kütüphanesi'nde ziyarete açıldı. Kutlamalar, Vali Muammer Erol'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Cumhuriyet resepsiyonu' ile tamamlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.