Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı Bafra’da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Samsun’un Bafra ilçesinde coşku ile kutlandı. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı’nın makamında tebriklerin kabulü programından sonra Yeni Kent Meydanı'na geçildi. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Jnd.Yzb.İlhan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı Bafra’da coşkuyla kutlandı
Cumhuriyet Bayramı Samsun’un Bafra ilçesinde coşku ile kutlandı. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı’nın makamında tebriklerin kabulü programından sonra Yeni Kent Meydanı'na geçildi.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Jnd.Yzb.İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Okulların, öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamasından sonra saygı duruşun ve İstiklal Marşı'nın okunması ile bayraklar göndere çekildi. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90.Yılının anlam ve önemini belirten konuşmasında "Büyük Türk Milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan; birlik ve beraberliğimizin timsali, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, cennet gibi yurt köşemiz Bafra’mızda da, sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz." dedi. Katırcı, Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde, "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet'in Türk milletine bıraktığı en büyük miras olduğunu dile getirdi.

"Gururla kutladığımız bu mirasımızın 90. kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim." diyen Katırcı, "Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmek ve bu çizgiden kopmadan, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun, O’nun ilke ve inkılâplarının ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız. Bu duygularla, Cumhuriyet coşkusu içinde, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yılını kutluyor, tüm Bafralı vatandaşlarımızla birlikte Cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. Bayramınız kutlu olsun." dedi.

Öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Şiirlerin okunmasından sonra okullar tören geçişi yaptı. Gösteri gruplarının yaptığı hareketler, halk oyunları, görselleri öğrenci velileri ve vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Tören sonunda ise Bafra Garnizon Komutanı Jnd. Yzb. İlhan Güngör Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Meşalesi yaktığı Samsun’a çıkış gösterisinde Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Bafra Galip Öztürk Anadolu Lisesi öğrencisi Murat İpek’in yanına giderek selam verdi. Ve kendisini tebrik etti. Törene ayrıca daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.