Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Nevşehir’de konser verdi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi kapsamında Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verdi. Konser öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Senfoni...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Nevşehir’de konser verdi.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi kapsamında Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verdi.
Konser öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şef Rengim Gökmen, Kampüste Senfonik Akşamlar adı verdikleri Anadolu turnesinde amaçlarının senfoni orkestrası bulunmayan illerde bu eksikliği gidermek olduğunu söyledi.
Gökmen, orkestranın 2014 yılında Ankara’ya taşınmasının ve Atatürk’ün Riyaset-i Cumhur Flormoni Orkestrası adını vermesinin 90. Yılını kutlayacaklarını belirtti.
Orkestranın tarihi boyunca Anadolu turnelerine önem verdiğini anlatan Gökmen, “ 1972-73’e kadar İstanbul ve İzmir’de dahi daimi senfoni orkestraları bulunmuyordu. Bu nedenle yurt çağında verdiği konserler büyük önem taşıyordu. Zamanla büyük şehirlerde orkestralar kuruldu ve gelişti. Ama Anadolu’da sanata açlık devam ediyor. Kampüste Senfonik Akşamlar projesi bu nedenle ortaya çıktı. Dördüncü yılında Anadolu’nun her köşesinde özellikle de kültür ve sanatın daha az ulaştığını bildiğimiz kentlere turneler yapıyoruz. Yozgat’la başladık, Nevşehir, Kayseri, Malatya ve Sivas’la devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda da daha önce gitmediğimiz illere özellikle de kampüslere giderek gençlere ulaşmaya çalışacağız. Çünkü evrensel müzik kültürü eğitimin çok önemli bir parçasıdır. Gençlerin gösterdiği ilgi de bizim için çok önemlidir” dedi.
Konsere; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra ekibi ve gecede sahne alan dünyaca ünlü Solist İdil Biret, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Konser, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın Solist İdil Biret’e, Vali Mehmet Ceylan’ın ise sahne alan ekip adına Şef Rengim Gökmen’e teşekkür ederek çiçek ve plaket takdimi ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.