Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Üniversitesi’nin ilk Avrupa Birliği projesi başladı

Çukurova Üniversitesi’nin ilk Avrupa Birliği Horizon 2020 Projesi başladı. Çukurova Üniversitesi’nin “Termal Enerji Depolama ile İnovasyona Giden Yollar Doktora Programı (INPATH-TES - PhD on Innovation Pathways for TES) başlıklı Horizon...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukurova Üniversitesi’nin ilk Avrupa Birliği Horizon 2020 Projesi başladı. Çukurova Üniversitesi’nin “Termal Enerji Depolama ile İnovasyona Giden Yollar Doktora Programı (INPATH-TES - PhD on Innovation Pathways for TES) başlıklı Horizon 2020 Projesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kabul edildi.

Avrupa Birliği Ufuk 2020 Araştırma ve İnovasyon Programı kapsamında desteklenen, 4.3 Milyon Euro bütçesi bulunan proje 36 ay sürecek. Çukurova Üniversitesi proje kapsamında yaklaşık 197 bin 600 Euro destek alacak.

Çukurova Üniversitesi bu projede Türkiye’den Arçelik A.Ş. ile işbirliği içerisinde. Proje, Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecek ve enerji sorunlarımıza çözüm bulacak genç araştırmacıların yetişmesine yol açacak. Proje 14 farklı ülkeden 22 katılımcıyı bir araya getiriyor.

Proje, Termal Enerji Depolama (TES) teknolojileri ve uygulamaları hakkında ortak bir doktora programını uygulayabilmek için üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sanayi kuruluşlarıyla bir ağ oluşturmayı hedefliyor. Böyle bir ağın nihai sonucu araştırma ve sanayi kuruluşları için bu teknolojilerde yetkin profesyoneller yetiştirmek olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.