Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Üniversitesi’nde 7 milyon Euro'luk keman ile masterclass

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı dünyaca ünlü sanatçıları öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü Bulgar Keman sanatçısı Svetlin Roussev, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’nün girişimleri ile...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukurova Üniversitesi’nde 7 milyon Euro'luk keman ile masterclass
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı dünyaca ünlü sanatçıları öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Dünyaca ünlü Bulgar Keman sanatçısı Svetlin Roussev, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’nün girişimleri ile Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Keman Sanat Dalı öğrencileri ile iki günlük masterclass (ustalık sınıfı) çalışması yaptı. Keman sanatçısı Svetlin Roussev 7 milyon Euro değerindeki 1790 Yapımı Stradivarius Kemanı ile masterclass çalışmasını yürüttü. Öğrencilerden ve öğretim elemanlarından büyük ilgi gören sanatçı ÇÜ Devlet Konservatuvarı keman öğrencilerinin yetenekleri karşısında hayranlığını gizleyemedi. İki günlük masterclass çalışması sonunda eğitime katılan öğrencilere katılım belgesi ve Keman Sanatçısı Roussev'e de Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık tarafından teşekkür belgesi verildi.
ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Bayık, önümüzdeki günlerde de Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında dünyaca ünlü sanatçıları öğrencileriyle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Bayık, Masterclass çalışmalarının konservatuvar öğrencilerinin sanatsal gelişimlerine büyük katkı sağladığını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.