Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Üniversitesi akademisyeni Ruslara bale dersi verdi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu Rusya’nın St. Petersburg Devlet Üniversitesi Rimsky-Korsakov Konservatuarı’nda 2 hafta süreyle ders verdi.Mevlana Programı ile yurt...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukurova Üniversitesi akademisyeni Ruslara bale dersi verdi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu Rusya’nın St. Petersburg Devlet Üniversitesi Rimsky-Korsakov Konservatuarı’nda 2 hafta süreyle ders verdi.

Mevlana Programı ile yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılıyor. Bu kapsamda, Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu, Rimsky-Korsakov Konservatuarı Bale Bölümü’nde iki hafta süreyle lisansüstü öğrencilere uygulamalı bale dersleri verdi. Ayrıca Ayvazoğlu’nun kendisinin hazırladığı 'Kuruluşundan Bugüne Türkiye’de Bale Tarihi' adlı sunumu da büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin St Petersburg Başkonsolosluğu’nun da destek verdiği sunumda Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı öğrencilerinin gösteri kayıtları da katılımcılara izlettirildi. Gösteriyle ilgili olarak bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu "Rusya’da eğitim alan öğrencilerin ve öğretim elemanlarının, öğrencilerin teknik ve sanatsal seviyesine olan ilgileri yoğun oldu." dedi.

Yapılan ikili görüşmeler sonunda Türkiye St Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu, Türk bale öğrencilerini Rusya’da bir proje ile görmek istediklerini ve bu konuda tam desteğinin olacağını ifade ederek, gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.