Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇÜ’de Isı Geri Kazanım Sistemleri Semineri

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından Mimarlık Konferans salonunda, ‘Isı Geri Kazanım Sistemleri Semineri’ düzenlendi. ÇÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇÜ’de Isı Geri Kazanım Sistemleri Semineri
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından Mimarlık Konferans salonunda, ‘Isı Geri Kazanım Sistemleri Semineri’ düzenlendi.

ÇÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet İlteriş Sarıgeçili, öğrencilere gelecekte çok faydalı bilgiler elde edeceklerini söyleyerek konuklarını davet etti. Alfa Laval Endüstriyel Uygulamalar Satış Müdürü Doğa Ersoy ile Satış Mühendisi Cenk Sağlam, enerjinin her geçen gün daha pahalı hale gelmesi ve kullanılan enerjinin çevreye olumsuz etkilerini azaltmak için ısı geri kazanımının önemine vurgu yaptılar. Bu tür sistemlerdeki en önemli ürünlerden biri olan ısı eşanjörlerinin (bir akışkandan diğerine ısı transfer etmek için yapılmış bir alet) yanında bu sistemlerin çalışma prensibi ve endüstrideki uygulamalarının örneklerle anlatıldığı seminerde, konuşmacılar örnek uygulama olarak, tekstil fabrikalarında kumaşların yıkanması ve boyanması için gerekli olan sıcak suyun tahliye edilen kullanılmış (kirli) su ile ısıtılması, petrol, kimya ve gıda sektörlerinde ısıtma ve soğutma gerektiren işlemlerde ısının geri kazanılması, gemilerde motor egzoz gazlarından sıcak su elde edilmesi ve yakıtlı jeneratörlerde kojenerasyon yöntemi ile ısı geri kazanım sistemlerini anlattı.

Çukurova Üniversitesi Mimarlık Konferans salonunda Alfa Laval Distribütörü Sega Mühendislik Ltd. Şti. tarafından organize edilen seminere akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Seminer toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.