Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukları en çok seven şehirde acilen eğitmen aranıyor

Almanya'da çocukları en çok seven şehir Stuttgart anaokulu ve kreşler için eğitmeni arıyor. Acil ihtiyaçtan dolayı “Bize gel” sloganıyla başlatılan kampanya için Belediye Başkan Yardımcısı Isabel Fezer bizzat afiş yapıştırıyor....

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da çocukları en çok seven şehir Stuttgart anaokulu ve kreşler için eğitmeni arıyor. Acil ihtiyaçtan dolayı “Bize gel” sloganıyla başlatılan kampanya için Belediye Başkan Yardımcısı Isabel Fezer bizzat afiş yapıştırıyor. Şehirdeki anaokulu ve yuvalardaki göçmen ailelere mensup çocukların oranı ise yüzde 60’a dayandığı için en çok da göçmen eğitmenlere ihtiyaç var.

'Çocukları en çok seven şehir' unvanını taşıyan Stuttgart’taki çocuk bakım hizmeti sunan yuva ve anaokullarında eğitmen açığı had safhaya çıktı. Şehirdeki eğitmen açığı sayısı 160’a ulaşınca büyükşehir belediyesi sorunu çözmek için teşvik kampanyası başlattı. “Bize gel” sloganıyla düzenlenen kampanyanın afişlerinin asılmasına sağlık, sosyal ve gençlik hizmetlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı Isabel Fezer bizzat yardımcı oldu.

Fezer, “Bir ay boyunca devam edecek kampanya ile çocuklarla çalışmaktan zevk duyan, takım çalışmasını seven ve geleceği olan bir mesleği tercih etmek isteyenlere ulaşmak istiyoruz.” dedi. Kampanyanın amacının sadece bir ay içinde daha fazla eğitmen kazanmak değil, aynı zamanda bu mesleğin imajını da düzeltmek olduğunu ifade eden Fezer, “Kampanyanın afişleri metro, otobüs ve tren istasyonlarında, gazetelerde, dergilerde ve internet ortamında yer alacak. Reklamlarla özellikle gençlere ulaşmak istediğimiz için sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta da özel bir sayfa hazırladık.” dedi.

Stuttgart Belediye Başkanı Fritz Kuhn ise çocuk yuvalarına ve anaokullarına yüksek miktarda yatırım yapacaklarını ve yuvaların sayısını artıracaklarını açıkladı. Kuhn, “Çocuk bakım hizmetlerini ailelerin isteği doğrultusunda genişletmek istiyoruz. Yeni yuvaların yapımı devam ediyor, fakat şu an için en önemli sorun uzman eğitmen açığı. Yuvaların açılması için uzman eğitmenlere ihtiyaç duyuyoruz. ‘Bize gel’ kampanyasını bu yüzden başlattık.” diye konuştu.

ANAOKULU EĞİTMENLİĞİ SADECE KADINLARA HAS DEĞİL

Kampanya,halkın kadın mesleği olarak gördüğü eğitmenlik mesleğine erkekleri de çağırıyor. Bild gazetesi konuyla ilgili Stuttgart’taki 5 erkek eğitmenden biri olan Gaspare Paolucci (37) ile yapılan görüşmeyi yayınladı. Eşi ile birlikte bir çocuk yuvasında eğitmenlik yapan Paolucci, Stuttgart’ta ‘Süper-Dadı’ olarak biliniyor ve eğitmenlik mesleğini erkeklerinde yapabileceğini ifade ediyor.

Erkeklerin bu mesleği yapmaktan çekinmemesi gerektiğini ifade eden Paolucci, “Aslında çocuklar erkeklere karşı daha pozitif yaklaşıyor. Bu da bizler için bir avantaj. Kimse çocuk eğitmenliğinin kadın mesleği olduğunu düşünerek çekinmesin.” diyor.

Eski mesleğinin yaşlı bakıcılığı olduğunu belirten Paolucci, çocuk eğitmenliği mesleğini neden tercih ettiğini ise şöyle anlatıyor: “Yaşlı bakıcısı olarak hep durumu ağırlaşan ve son günlerini yaşayan insanlarla birlikte olmanız gerekiyor. Fakat çocuk bakıcısı olarak çocukları eğitiyorsunuz. Ve yıllar sonra sizin elinizde büyüyen bir çocuğu görünce mutlu oluyorsunuz. Eğittiğiniz bir çocuğun başarısını görmek insanı olağanüstü sevindiriyor.”

Stuttgart’ta belediyeye bağlı 187 çocuk yuvası bulunuyor. Bu sayının önümüzdeki aylarda artması bekleniyor. Çocuk yuvalarındaki göçmen ailelere mensup çocukların oranı ise bu yıl yüzde 60’a ulaştı. Bu da özellikle göçmen çocuk eğitmenlerine ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. Bu eğitmenler arzu ettikleri takdirde, göçmen ailelere mensup çocukların çok olduğu yuvalarda çalışabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.