Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklardan oluşan “Okul Geçit Görevlileri” hizmete başladı

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, okul önlerinde olası trafik kazalarını önlemek ve öğrencilerin güvenli olarak karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak amacıyla “Okul Geçidi Görevlisi" olmak isteyen gönüllü öğrencilere trafik eğitimi...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklardan oluşan “Okul Geçit Görevlileri” hizmete başladı
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, okul önlerinde olası trafik kazalarını önlemek ve öğrencilerin güvenli olarak karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak amacıyla “Okul Geçidi Görevlisi" olmak isteyen gönüllü öğrencilere trafik eğitimi verildi.
İnsanların trafik kurallarına uyma ve doğru davranışları benimseme konusunda yardımcı olunması hedeflendiğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, verdikleri eğitim programına 4 okuldan 8 öğrencinin katıldığını söyledi.
Eğitimin toplam 5 gün sürdüğünü belirten Artunay, “Bu süre içerisinde öğrencilerimize karşıdan karşıya geçişlerde uyulması gereken kuralları, trafik işaret levhalarının anlam ve önemini, araçları durdurma ve trafiğe yön verme işaretlerini ayrıca güncel trafik kuralları uygulamalı olarak öğrendi.
Okul giriş çıkışlarında diğer öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerini daha güvenli yapmaları için görev alacak bu öğrenciler almış oldukları trafik eğitimi sonunda kural ihlalleri yapan sürücülere trafik polisi ile irtibat sağlamak suretiyle ceza yazdırma yetkisini de kazanmışlardır.” dedi.
Müdür Artunay, bütün sürücülerin okul geçit görevlisi olarak görevlendirilen öğrencilere saygılı olmalarını ve tüm trafik kurallarına uyarak çevrelerine örnek olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.