Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklarda demir eksikliği beyin gelişimini engelliyor

Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Osman Fidanoğlu, çocuklarda görülen demir eksikliğinin beyin gelişimini ve zihinsel fonksiyonları olumsuz etkilediğini söyledi. Çocukların beyin gelişiminde demir elementinin önemli rolü olduğuna...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Osman Fidanoğlu, çocuklarda görülen demir eksikliğinin beyin gelişimini ve zihinsel fonksiyonları olumsuz etkilediğini söyledi.

Çocukların beyin gelişiminde demir elementinin önemli rolü olduğuna dikkat çeken Kayseri Özel Tekden Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Osman Fidanoğlu, "Çocuklar 1 ile 2 yaş arasında çok hızlı büyüyorlar ve iki yaşında beyin gelişiminin yüzde 90’ını tamamlıyor. Bu dönemdeki hızlı büyüme ve beyin gelişimine katkı sunan en önemli unsur da demir elementi. O nedenle çocuklarda demir eksikliği önemli bir sorun." dedi.

Demirin anne sütünde bulunmadığını ve dışarıdan karşılanması gerektiğini ifade eden Dr. Osman Fidanoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak ailelere verilen demir takviyelerinin mutlaka kullanılması gerektiğini vurguladı. Ailelerin, ücretsiz dağıtılan takviyeleri kulaktan dolma bilgilerle kullanmadığını da belirten Uzm. Dr. Osman Fidanoğlu, "Sağlık Bakanlığı bunun için, aşı yaptırmaya gelen ve kayıt alınan tüm bebeklere dördüncü ayından itibaren ücretsiz demir takviyesi veriyor. Ama gelen aileleri sorguladığımızda çok büyük bir kısmının işin ciddiyetini anlamadığını görüyoruz. Örneğin, neden kullanılmadığına dair en sık gösterilen bahaneler, dişleri leke yapması ve kabızlık. Aslında bu nedenler ilacı kesmeyi gerektirmez. Aileler, çocuklarının beyin gelişimi için son derece önemli olan bu takviyeyi, sağlık personelinin tavsiye ettiği kadar kullanmalıdır." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.