Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk evlerinde kalan çocuklardan Kutlu Doğum programı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri tarafından Canik Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı programa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk evlerinde kalan çocuklardan Kutlu Doğum programı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri tarafından Canik Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Duygu dolu anların yaşandığı programa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım ve eşi Servet Yıldırım, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, İl Müdür Yardımcıları, Kuruluş Müdürleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar katıldı. Programın açılış konuşmasını Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı yaptı. Balcı, "Samsun’da 2015 yılı Nisan ayı itibari ile 424 çocuğumuza koruma hizmeti vermekteyiz. Bakanlığımızın hizmet politikası gereğince son zamanlarda çocuklarımıza kurum bakımı yerine evde bakım hizmeti ve yardımı verilmektedir. Çocuklarımızın topluma ayak uydurabilen sağlıklı ortamlarda yetişmeleri amacı ile çocuk evleri hizmeti ön plana çıkmaktadır. İlimiz genelinde 37 çocuk evimizde 180 çocuğumuz barınmaktadır. Çocuklarımız 18 yaşından sonra reşit olarak kurumumuza bağlı evlerden ayrıldıklarında topluma sağlıklı ve yararlı bireyler olmaları amacı ile yetiştirmeleri için en uygun hizmet modeli çocuk evleri modelidir. Bizler çocuklarımızı yetiştirirken onlara milli ve manevi değerlerimizi aktararak onları toplumsal anlamda hayata hazır hale getiriyoruz." dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise "İki haftadır ilimizde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz'in doğumunun 1444. yılını kutluyoruz. Bugünkü programda yavrularımızla beraber olmak bizleri ayrıca çok mutlu ediyor. Bu programa katılan bütün yavrularımızı yürekten kutluyorum. Ev ortamında anne baba ile aile bütünlüğü sağlamak çok güzel, fakat bazen kaderin getirdiği bir takım olumsuzluklar dolayısı ile bu mümkün olmayabiliyor. Bunu bir taraftan da şans olarak değerlendirmek lazım. Sizlerin yaşıtlarınızla aynı ortamı paylaşmanız aslında sizleri hayata daha iyi bir şekilde hazırlıyor. Ben de yatılı okuyan bir ağabeyiniz olarak bunu söylüyorum. Ben de 7 yıl kadar yatılı okudum. Sizler bunun katkısını eminim ki ilerde göreceksiniz. Onun için şu an bulunduğunuz ortamın kıymetini biliniz." diye konuştu.

Devletin son yıllarda çocuk yurtları yerine aile ortamlarının oluşturulup, çocukların ev ortamı içerisinde hayatlarını idame ettirip, geleceğe daha iyi hazırlanması adına çocuk evleri modeline geçmesinin çok güzel bir icraat olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Ben Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile Samsun’da farklı yerlerde bu tür etkinlik gerçekleştiren bütün herkesi kutluyorum. Bu tarz etkinlikler insanları daha çok birbirine kaynaştırıyor. Bizleri ülkemizi daha çok seven, devletimize daha çok bağlı ve manevi yapı taşlarımızı güçlendiren bir etki sağlıyor. Ben bu akşamki programı düzenleyen başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum." diye sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programı naat, ilahi ve tiyatro gösterisiyle devam etti. Çocukların gösterdiği performans, yetişkinlere duygu dolu anlar yaşattı. Sema gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Küçüklerin seslendirdiği şiir ve ilahilerle coşan izleyiciler, zaman zaman ilahilere eşlik etti.

Programın sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı evlerde kalan çocuklar arasında düzenlenen şiir, hadis ezberleme, Salavat-ı Şerif yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödülleri Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, günün anısına Vali İbrahim Şahin'e üzerinde Kur'an-ı Kerim ayetleri yazan tablo sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.