Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çoban olmak isteyenlere eğitim verilecek

Yozgat'ta özellikle küçükbaş hayvancılıkla uğraşan besicilerin ciddi oranda yaşadığı çoban sıkıntısının çözümüne yönelik hazırlanan proje uygulamaya konuldu ve eğitim çalışmalarına başlandı.Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çoban olmak isteyenlere eğitim verilecek
Yozgat'ta özellikle küçükbaş hayvancılıkla uğraşan besicilerin ciddi oranda yaşadığı çoban sıkıntısının çözümüne yönelik hazırlanan proje uygulamaya konuldu ve eğitim çalışmalarına başlandı.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla 'Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü' imzalandığını hatırlattı. Özdemir, söz konusu protokol kapsamında hazırlanan 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesinin 3 yıl süreyle uygulamaya konulduğunu bildirdi. Kursiyerlere 'koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme' gibi konularda eğitim verileceğini kaydeden Özdemir, kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığının daha cazip bir meslek haline getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Özdemir, proje kapsamında 9 ilçe merkezinde 120 saat 15 işgünü süresince 201 kursiyere Sürü Yönetimi Elemanı Kursları ile bilgilendirme toplantısı yapıldığın altını çizerek, ilçe müdürleri ve ilçe müdürlüklerinde düzenlenecek kurslarda görev yapacak öğretici personelin eğitilip, bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.