Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çoban adayları işin inceliklerini öğreniyor

Hassa’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesine katılan yetiştiricilere yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çoban adayları işin inceliklerini öğreniyor
Hassa’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesine katılan yetiştiricilere yönelik gezi tertiplendi.

Gezi kapsamında eğitime katılan 24 yetiştirici ve Defne İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner Hekim Servet Kayıkçı, Murat Kocadağ ve Hassa İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli veteriner Hekim Hakan İmseytoğlu nezaretinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan Tarım Bakanlığının hibesi ile kurulan küçükbaş hayvancılık işletmesi ziyaret edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, projenin genel amacının sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme, bakımını yapabilme, çoğaltabilme, sağım yapabilme yeteneği kazandırmak olduğunu belirtti. Tüfekçi, eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin, Avrupa Birliği kaynaklı hibe destekli projelerden yararlanma imkanı bulabileceğini söyledi. Tüfekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen hayvancılık desteklemelerinde, sertifikalı sürü yönetim elemanlarını en az 10 ay süre ile çalıştırdığını belgeleyen 250 ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmelere yıllık destekleme yapılması planlandığını ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halit Avcı, ülke genelinde olduğu gibi Hassa’da da sürü yönetim elemanı kursu açıldığını hatırlatarak, kurslara yoğun bir ilgi gösterildiğini söyledi. Kursun amacının yetiştiricileri eğitmek ve bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Avcı, ilçe merkezinde açılan kursa katılan yetiştiricilere işletmelerin gezdirileceğini, yerinde eğitim verileceğini ifade etti. Avcı, gezinin ve kursun düzenlenmesine destek veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Geziye katılan yetiştiriciler, kursun bilinçli hayvan yetiştiricilik bakımından çok büyük katkıları olduğunu belirterek, kursun düzenlenmesine katkı veren yetkililere teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.