Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cizre TSO Başkanı Çağlı’dan ‘Yeni Tüketici Kanunu’ açıklaması

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çağlı,'Yeni Tüketici Kanunu'na 'ilişkin basın açıklaması yaptı. Yeni Tüketici Kanunu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cizre TSO Başkanı Çağlı’dan ‘Yeni Tüketici Kanunu’ açıklaması
Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çağlı,'Yeni Tüketici Kanunu'na 'ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yeni Tüketici Kanunu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, “Yeni tüketici kanunu, 28 Mayıs Çarşamba günü itibari ile yürürlüğe girmiş bulunmakta, tüketicinin korunmasını hedefleyen yeni kanunda, tüketici kredileri, kredi kartları ile ilgili sözleşmeler, kart üyelik aidatları, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, ayıplı malların iadesi, abonelik sözleşmeleri gibi birçok alanda uygulanacak yaptırımlar düzenlenerek yürürlüğe girdi. Yeni tüketici kanuna göre artık tüketicilerin kredi kullandıkları bankadan sigortalanması zorunluluğunun kaldırıldı. Tüketici, isterse sigorta yaptırabilecek. Tüketicinin satın aldığı ürün ile ilgili cayma hakkı sürelerini 14 güne çıkarıldı. Bankalar tarafından zorunlu olarak açılan hesaplarda, masraf ve ücret talep edilmesi yasaklandı. Açılan hesaptan hiçbir şekilde hesap işletim ücreti alınamayacak. Bankalar her işlem için tüketiciden ücret talep edemeyecek. Aidat zorunluluğu olmayan kart alternatif olacak." dedi.

Başkan Çağlı, yeni düzenleme ile tüketicilerin aldıkları üründen 2 yıl içerisinde vazgeçme hakkının olduğunu belirterek "Mevcut kanunda uygulamada 30 gün sonra tüketiciler doğrudan sadece tamir ettirme hakkı bulunuyordu. Yeni kanunla birlikte tüketiciler sözleşmeden dönebilir, para iadesi isteyebilir. Ayıp oranında satış bedeli isteyebilir, ücretsiz onarım isteyebilir, aynı kalitede ürünle değiştirilmesini isteyebilir. Ürünün niteliğine göre 2 yıl içerisinde kullanabilecek." açıklamasında bulundu.

Finansal hizmetlerle ilgili düzenlemeye ilişkin Çağlı, "Tüketici hakem heyetine yapılan başvurularda bu alanda sorunlar yoğunlaşıyor. Finansal hizmetlerde tüketiciler daha fazla korunacak. Bu kanunla Masraf ve komisyonların alınmasının önüne geçilmesi hedeflendi. Bankalar her işlem için tüketiciden ücret talep edemeyecek. Tüketici isterse ücretsiz kartı ya da farklı avantajlar konusunda ücretli kartı tercih edebilecekler. Aidat zorunluluğu olmayan kart alternatif olacak. Tüketici kredilerinde tüketici başka sigorta şirketinden sigorta yaptırabilecek." ifadelerini kullandı.

Konut kredisindeki düzenlemelere ilişkin Başkan Çağlı şu bilgilere yer verdi: "Konut kredisinin erken ödenmesi halinde de tüketicinin hükümlülüğü hafifletildi. Yüzde 2'lik tüketici kredisi erken ödeme tazminatı yüzde 1'e indi. Bankalar tarafından zorunlu olarak açılan hesaplarda, masraf ve ücret talep edilmesi yasaklandı. Açılan hesaptan hiçbir şekilde hesap işletim ücreti alınamayacak. Taksit ödemek için açtıkları hesaptan ücret alınması kaldırıldı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.