Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çıraklar eğitimden ve ücretten memnun değil

Dünyaya örnek gösterilen ve bir 'ihraç ürünü' olması planlanan Alman çıraklık sistemiyle ilgili Kuzey Ren-Vestfalya’daki (KRV) çırakların eğitimden memnun olmadıkları ortaya çıktı. Alman Sendikalar Birliği (DGB) KRV’deki meslek...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyaya örnek gösterilen ve bir 'ihraç ürünü' olması planlanan Alman çıraklık sistemiyle ilgili Kuzey Ren-Vestfalya’daki (KRV) çırakların eğitimden memnun olmadıkları ortaya çıktı.

Alman Sendikalar Birliği (DGB) KRV’deki meslek eğitim sistemi üzerine yaptığı araştırma (Ausbildungsreport 2014) çırakların üçte birinin eğitimin muhtevasından ve şartlarından memnun olmadıklarını gösterdi.

Gayrimemnun çıraklar, meslek eğitimi süresince kendilerine lazım olmayacak birçok konu ile meşgul edildiklerini, eğitimde ve derslerde zorlandıklarını belirttiler. Çıraklar ayrıca ucuz işçi olarak algılandıklarını ve işletme tarafından meslekleri ile ilgisi olmayan yerlerde 'işçi' gibi çalıştırıldıklarını da bildirdiler.

Bunun dışında meslek yapan gençler tüm günlerini işletmede geçirdiklerini aldıkları maaşın da yetersiz olduğuna işaret ettiler. Mesleğinden memnun olmayanların aşçılık, diş teknisyeni, boya ve badanacı gibi daha çok zanaatkârlık alanında olması dikkat çekti. Rapora göre mesleğinden en mutlu görünen çıraklar ise bankacılar oldu. Bu meslek gurubu aylık 935 Euro eğitim maaşları ile kuaförlük gibi bazı mesleklerin neredeyse iki katı daha fazla aldıkları belirlendi.

Bu memnuniyetsizlik eğitimi bırakmaya da yansıyor. Eğitimi yarıda bırakma oranı kuaförlerde yüzde 44,6 gibi rekor düzeyde olduğunu da göz önüne alan uzmanlar mesleği yarıda bırakma ile aylık maaşın birbiri ile sıkı bağlantılı olduğuna dikkat çektiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.