Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çifte Minareli Cami yanındaki umumi tuvalet yıkıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çifte Minareli Cami olarak bilinen Nuri Sabuncu Camisi’nin yanında kötü bir görüntü oluşturan umumi tuvaleti yıktı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Nuri Sabuncu Camisi’ne giderek, incelemelerde...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çifte Minareli Cami yanındaki umumi tuvalet yıkıldı
Adana Büyükşehir Belediyesi, Çifte Minareli Cami olarak bilinen Nuri Sabuncu Camisi’nin yanında kötü bir görüntü oluşturan umumi tuvaleti yıktı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Nuri Sabuncu Camisi’ne giderek, incelemelerde bulundu ve cami bahçesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili bilgi aldı. Yıldırım Proje Firması tarafından camiye yapılan yeni abdest alma yeri ve tuvaleti de gezen Zihni Aldırmaz, firma yetkililerine teşekkür etti. Bu arada Zihni Aldırmaz’ın talimatı doğrultusunda caminin siluetini bozan ve çevrede kötü bir görüntü oluşturan umumi tuvaletin yıkımına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Yıldırımlar Proje Firması ile Sabuncu ailesine ricada bulunmuştuk. Çifte Minareli Cami geçmişten beri ibadet yaptığımız bir yer. Tuvalet bir ihtiyaç ama eskisi caminin siluetini bozuyordu ve kötü bir görüntüsü vardı. Abdest alma yeri kalacak ama üst tarafını yıkıyoruz. Çifte Minareli Cami bu kötü görüntüden kurtulacak.” dedi.

1956 yılında ibadete açılan Çifte Minareli Cami, Adana’nın simge eserleri arasında yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.