Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Çiftçimiz kendi hayvanının yem ihtiyacını kendisi üretmeli'

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, şehrin tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek bölge çiftçisinin kendi hayvan yemini temini için hayvanlarının yem ihtiyacını kendisinin...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, şehrin tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek bölge çiftçisinin kendi hayvan yemini temini için hayvanlarının yem ihtiyacını kendisinin üretmesi gerektiğini söyledi.

İl Müdürü Özdemir, “Yozgatımız konumu itibariyle hayvancılığa elverişli bir konumdadır. Son yıllarda devlet teşvikleri ve hayvan ırkının geliştirilmesine yönelik çalışmalarla küçük ve özellikle büyükbaş hayvancılıkta önemli mesafeler alınmaktadır. İlimiz köylerinde eskiye oranla şuan büyükbaş hayvancılık ırkında büyük farklılıklar gözlenmekte. Çünkü eskiden bölgemize uygunluğundan ziyade hayvancılık eski gelenek ve göreneklere göre yapılıyordu. Şimdi ise durum çok farklı köylerimizde çiftçilerimiz daha bilinçli hayvancılığa yöneldi. Et üretimi için etçil hayvan, sütçülük içinse süt ırkı cinsi hayvancılıkla uğraşıyor. Bizde kurumumuz aracılığı ile köylerimizi ziyaret ederek özellikle çiftçi kadınlarımıza yönelik hayvancılık gelişimine katkı sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenledik.” dedi.

Devlet destekleri ile yem bitkilerine büyük teşvikler verildiğini söyleyen Özdemir, “Çiftçilerimiz zaman zaman hayan yem fiyatlarının pahalılığından söz ederek şikayette bulundukları da oluyor. Bizde onları bilgilendirerek kendi hayvanlarının yem ihtiyacını karşılayacak, fiğ, korunga, slajlık mısır ve diğer bitki türlerinden ekim yapmalarını öneriyoruz. Çünkü bu sayede çiftçimiz hem devlet desteklerinden faydalanırken hemde kendi hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamış olacak. Bu yüzden bölge çiftçimizi kendi hayvanının yem ihtiyacını kendilerinin üretmesini öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.