Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilere makine ekipman desteği yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Ağrı'da makine/ekipman hibesi almaya hak kazanan...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Ağrı'da makine/ekipman hibesi almaya hak kazanan çiftçilere almış oldukları makineekipmanlar Ağrı Et Kombinası Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene Vali Yardımcısı Murat Irgatoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran açılış konuşmasında, dünyanın hızla artan nüfusuna karşılık, doğal kaynakların azalmakta olduğunu, bu durumun insanları gıda tedariki için çalışmaya sevk ettiğini söyledi.

Ağrı Vali Yardımcısı Murat Irgatoğlu ise makine alımında hibe desteğinin yapılmasındaki amacın tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek olduğunu vurguladı.

Söz konusu proje kapsamında, 2014 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında yaklaşık 550 adet makine/ekipman için, toplam 3 bin 280.000 TL hibe destek verilecek.

2006 yılında başlatılan Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Ağrı'da 2014 yılında yapılacak hibe desteği de dâhil olmak üzere, bugüne kadar Ağrı'da toplam, 2965 çiftçi için, 15 milyon 600.000 TL hibe ödemesi yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.