Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiler, güneş enerjisi ile fidanlarını sulayacak

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Ahılı köyü çiftçileri, güneş enerjili sulama sistemine geçiyor. Kırıkkale’de ilk kez desteklemesi...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçiler, güneş enerjisi ile fidanlarını sulayacak
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Ahılı köyü çiftçileri, güneş enerjili sulama sistemine geçiyor.

Kırıkkale’de ilk kez desteklemesi yapılan güneş enerjili sulama sistemi faaliyetine başladı. Merkez Ahılı köyü çiftçilerinden Laver Onan’ın başvurusu ile desteklenen güneş enerjili sulama sisteminin kontrolleri yapıldı. Bu sistemin kurulumuyla birlikte çiftçi Onan, sıfır lira maliyet ile ceviz bahçesi tesisinin sulamasını yapacak. Önümüzdeki yıllarda taşınabilir olarak planlanan güneş enerjisi sistemi ile evinin elektrik ihtiyacını da karşılayabilecek.

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında toplamda 9 adet proje için 212 bin 28 lira hibe desteği verileceğini açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, ayrıca programın diğer bir ayağı olan makine ekipman desteklerinde bugüne kadar toplam 2 bin 239 çiftçiye, 6 milyon 324 bin 680 lira hibe desteği verildiğini söyledi.

İl Müdürü Kırbaş, hibe kazanan işletme ve projelerle ilgili şu açıklamada bulundu: “8. Etap KKYDP kapsamında; Sulakyurt İlçesinde Ayçiçeği Eleme, Çuvallama ve Depolama Projesi, Delice ilçesinde Hububat Depolama ve Temizleme Tesisi Projesi, Kırıkkale OSB’de Yem Üretimi Ürün Çeşitliliğinin Artırılması Projesi, Kırıkkale Merkezde uygulanacak olan Un Tesisi Kapasite Artırma ve Teknoloji Yenileme Projesi, Keskin ilçemizde Buğday Silosu Projesi ile Çelik Silo Projesi, Balışeyh ilçemizde Kuruyemiş Paketleme Projesi hibe desteği almaya hak kazanmış ve inşaatları yıl sonu itibarıyla bitmiş olacak. Bu işletmelere toplam 2 milyon 569 milyar 479 lira tutarında hibe desteği verilecektir. İl Müdürlüğümüzce bu zaman kadar bu projelerle birlikte 21 proje için 5.783 bin TL destek verilmiş olacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.