Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'nin Ege toplantısına ön seçim damga vurdu

Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcılığı tarafından İzmir’de, Ege Bölgesi Yerel Yönetimler Eğitim Toplantısı düzenlendi. Ege Bölgesi’ndeki illerdeki CHP’li belediye meclis üyeleriyle İzmir’deki CHP’li belediye...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'nin Ege toplantısına ön seçim damga vurdu
Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcılığı tarafından İzmir’de, Ege Bölgesi Yerel Yönetimler Eğitim Toplantısı düzenlendi. Ege Bölgesi’ndeki illerdeki CHP’li belediye meclis üyeleriyle İzmir’deki CHP’li belediye başkanlarının katıldığı toplantıya, ön seçim önerisi damga vurdu.

Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Ege Bölgesi’ndeki meclis üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri, meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, genel seçimden önce ön seçim delegeleri ile bir ön seçim yapılmasını istedi. Kocaoğlu, yerel seçimde partiden ayrılanların beş ilçeyi kaybettirdiğini ileri sürerek, “Kişilere kızabilirsin ama CHP’ye kızdıysan orada işin, yerin yok. Kişilere kızıp CHP’ye ihanet edemezsin.” dedi. 2015’te genel seçim olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, “Seçim akşam biter. Sonuç neyse odur, ertesi gün siyaset yeniden başlar. Biz de bu mantıkla başlıyoruz. Seçim öncesi başlattığımız çalışmaları, seçimden sonra da sürdürüyoruz. Her zaman sahada olmak zorundayız. Vatandaşlarımıza, ‘Seçim geldi, yine geldiler’ dedirmemek gerekiyor. Partimiz bir kurultay geçirdi. Yeni ekip belirlendi. CHP’nin geleneğinde ve genlerinde ön seçim isteği ve talebi var. Buna ben de dahilim. Ön seçim yapılmasından yanayız.” diye konuştu. Yerel seçim sonuçlarında parti aleyhine çalışanların etkisi bulunduğunu aktaran Kocaoğlu, “30 Mart’ta bir seçim geçirdik. Başarılı ya da başarısız çıktık. Tartışılır. Seçimden sonra altı ay geçti. Birçok ilçede CHP’den aday adayı olmuş partililerimiz var. Eski partililerimiz, başka partiye geçen minimum beş ilçemizi kaybetmemize neden olmuştur. İl başkanını, belediye başkanını beğenmeyebilirsiniz. Birbirinizi de sevmeyebilirsiniz. Bunun için parti içerisindeki demokratik yarışta partili birbirine küsmemeli. Seçimden sonra kenetlenmelidir. Parti bunu yıllarca başardı. Bir kurum olan hele hele CHP'ye halka gittiğinde partisine ihanet ediyorsa, başka partiden aday oluyorsa vatandaşın CHP’den ilişkisi mezara kadar kesilmelidir.” dedi.

CHP İl Başkanı Engin de parti içindeki meselelerin dışarı taşınmaması gerektiğini belirterek, "Daha toplantılar bitmeden dışarı vermek, partiye zarar verdi. Bunu daha önce gördük. Kurulların mahremiyeti var. Kişisel sorunların dışarı vurulmaması lazım. Özellikle sosyal medya ve basın üzerinden bilgi kirliliği yapılıyor. Bu dönem buna izin vermek istemiyoruz." dedi.

KARAKAŞ: KENDİMİZE BAKACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ise parti içindeki eğitimin önemine değindi. Karakaş, “Partide bir eğitim varsa eski yeni tüm isimler gider. Avrupa’da bile durum böyledir. Milletvekili, belediye başkanı da olsanız gidersiniz. Parti içinde herkese eşit davranılması, aday adaylarının yarışması şarttır. Yani eğitim şart. Bundan kaçış yok. Eğer parti olarak iktidar olamıyorsak dönüp kendimize bakmalıyız. Çalışan milyonlarca insan var. Yeni bir çalışma modeli ile seçim döneminde seçmenin karşısına çıkacağız. Parti içinde demokrasi yoksa ülkede demokrasi olmaz.” dedi. Ön seçim talebini yerinde bulan Karakaş, “Ön seçim olmazsa olmaz. Elbette milletvekilliği ve belediye başkanları için kontenjan olur. Kontenjanların hangi şartlarda belirleneceğinin de önceden açıklanması lazım. Listeyi ahbap çavuş ilişkisi ile doldurursanız olmaz. Biz 29 ilde ön seçim yaptık. Toplam genele baktığınızda ön seçim yaptığımız 29 ilin tamamında oylarımız artmıştır.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.