Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Öztürk: Medya darbesiyle seçmene mesaj veriliyor

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, "İktidar, özgür basını susturarak 7 Haziran seçimlerini tek elden kontrol altına almayı planlıyor. Seçim öncesi seçmeni ve ülkeyi şekillendirmek istiyor. Medya darbesiyle toplumda korku oluşturarak...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, "İktidar, özgür basını susturarak 7 Haziran seçimlerini tek elden kontrol altına almayı planlıyor. Seçim öncesi seçmeni ve ülkeyi şekillendirmek istiyor. Medya darbesiyle toplumda korku oluşturarak seçmene mesaj veriliyor. Bu sebeple 7 Haziran seçimleri tarihi öneme sahip." dedi.

Siyasi iktidarın, Meclis'teki çoğunluk gücüne bağlı bağımsız yargıya yaptığı darbe nedeniyle HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın bir memuriyeti haline geldiğini belirten Öztürk, seçmenin, 7 Haziran seçimlerinde oyunu 'cumhuriyetle mi' yada 'başkanlık sistemi' ile yönetileceğine göre vereceğini kaydetti.
Bu sebeple seçmenin hür iradesiyle sandıkta vereceği son seçim olabileceğine dikkat çeken Öztürk, siyasi iktidarın, 7 Haziran seçimleri öncesi toplumda manipülasyon oluşturmak için yandaş medya aracılığıyla ülkenin güllük gülistanlık gösterildiği, kendisi gibi düşünmeyen medya organlarının da sesinin susturulması adına her türlü baskının yapıldığını söyledi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, 13 yılık AKP iktidarının sonunun geldiğini, iktidarın, saltanatlarını sürdürmek içinde muhalif basını susturmak için her türlü baskıyı yaptığını, artık bu aymazlığa bir son verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 14 Aralık'ta özgür basına darbeyi topluma korku verme adına yapıldığının iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, bu iktidarın, elindeki medya gücüne güvenerek yaptığı algı algı operasyonlarıyla ülkeyi ve toplumu şekillendireceğine inanıyorsa, buna hiç bir zaman muvaffak olamayacağını ifade etti. Öztürk şu bilgileri verdi: "Siyasi iktidar, oluşturduğu medya gücüyle toplumu şekillendirme çalışıyor. İktidar, bunu yaparken de kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturmaya çalışıyor. Ülkemizin basın özgürlüğü bakımından dünyadaki durumu ortada. Ülkemiz basın özgürlüğü bakımından dünyada 152. sırada. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu ülkemizdeki basın özgürlüğü hak ihlallerini en ağır şekilde hükümete bildirdi. Fakat hükümet AP'nin bildirisini hiç bir şey olmamış gibi davranarak geçiştirme peşinde. İktidar, özgür basını susturarak 7 Haziran seçimlerini tek elden kontrol altına almayı planlıyor. Seçim öncesi seçmeni ve ülkeyi şekillendirmek istiyor. Medya darbesiyle toplumda korku oluşturarak seçmene mesaj veriliyor. Bu sebeple 7 Haziran seçimleri tarihi öneme sahip. Kendini demokrat olarak gören herkes bu kötü gidişata dur demeli. 5 ay sonraki seçim siyasi bir seçimden ziyade ülkenin değerlerinin korunması seçimi olacak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.