Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Öztürk: Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet diktatör rejime dönüştü

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, AK Parti hükümetinin 17 ve 25 Aralık operasyonlarını örtbas etmek için hukuku ayaklar altına aldığını söyledi. Parti binasında bir basın açıklaması yapan Öztürk, siyasi iktidarın yürütme...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Öztürk: Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet diktatör rejime dönüştü
CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, AK Parti hükümetinin 17 ve 25 Aralık operasyonlarını örtbas etmek için hukuku ayaklar altına aldığını söyledi. Parti binasında bir basın açıklaması yapan Öztürk, siyasi iktidarın yürütme eliyle yargıyı kuşatmasına bağlı olarak yargıya güvenin azaldığını savundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eliyle diktatör bir rejime dönüştüğünü ileri süren Öztürk, siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmeyen herkesi vatan haini ilan ederek ülkede, "Ben ne dersen o olur. Ya benim gibi düşünürsün ya da seni yok ederim." mantığıyla ülke yönettiğini kaydetti. Kendisi gibi düşünmeyen herkesin yok edilmesinin, üçüncü dünya ülkelerine özgü bir durum olduğunu belirten Öztürk, "AKP hükümeti ne yaparsa yapsın, 17 ve 25 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluğu, hırsızlığı ve talanı yok edemeyecektir. Bugün kapattıklarını zannettikleri dosyalar, milletin vicdanında hiçbir zaman kapanmayacaktır. Yürütme eliyle yapılan bu canbazlıklar, eninde sonunda bu hırsızlığı yapanları yargı karşısına çıkaracaktır. Siyasi iktidar, hırsızlıklarını örtbas etmek için başta hukuk olmak üzere cumhuriyetin tüm kazanımlarını yerle bir etti, bütün değerlerimizin içini boşalttı. Atatürk Orman Çiftliği'ne kaçak dikilen bin odalı ak saray, bu milletin değerlerinin boşaltılması adına dikilmiş bir anıttır. İnsanlarımız, asgari ücretle zor geçinirken 1 milyar 300 milyon liraya saray dikerken seslerini çıkarmıyorsa yapılacak bir şey yok demektir. Ak sarayda, Soma'da ve Ermenek'te maden faciasında hayatlarını kaybeden kömür işçilerinin alınteri var. Ermenek'te oğlunu kaybeden, yırtık kara lastik ayakkabılı babanın nasırlı elleriyle helal kazancının vergisi var. Ne yazık ki Atatürkümüz'ün kurduğu cumhuriyet, bugün Erdoğan tarafından diktatörlüğüne dönüştü. Erdoğan, '2015'te seçim yok.' derse şaşırmamak lazım. Ülkemiz resmen başkanlık sistemine geçmiştir, yani her şey, bir kişinin iki dudağı arasındadır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.