Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Arslan: AKP, halka hesap verecek

CHP Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan, "AKP iktidarı hukuk dışı yöntemlerle bu sürecin üzerini örtmeye çalışsa da bizler CHP olarak yolsuzlukları, rüşvetçiliği, adam kayırmacılığı ve peşkeşi unutturmayacağız. Gün gelecek, devran...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Arslan: AKP, halka hesap verecek
CHP Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan, "AKP iktidarı hukuk dışı yöntemlerle bu sürecin üzerini örtmeye çalışsa da bizler CHP olarak yolsuzlukları, rüşvetçiliği, adam kayırmacılığı ve peşkeşi unutturmayacağız. Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek." dedi.

CHP Erzincan İl Teşkilatı tarafından 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ilgili olarak parti binası önünde basın açıklaması yapıldı. CHP Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan, yaptığı basın açıklamasında, yolsuzlukların takipçisi olacaklarını söyledi. Arslan, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının bugün birinci yıldönümü. Bu operasyonlarda 4 bakan nezdinde AKP hükümetinin tüm kirli çamaşırları ortaya dökülmüş, büyük bir yolsuzluk ağının örüldüğü gerçeği gözler önüne serilmiştir. Açılan sözde soruşturmalar kapsamında saçılan bilgiler kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar uyandırmış kamu adaleti duygusu zedelenmiştir. İstifa etmesi gereken AKP hükümetinin kendisiyken, süreç rüşvete karışan dört bakanın istifasıyla nihayet bulmuştur. Yüzyılın utancı ve haysiyetsizliği gözler önüne serilmişken, ne yapacağını şaşıranlar, hukuk cinayetleri yaparak davaları kapatma telaşına düşmüştür, 1 gecede kanunlar çıkartılarak suçlular aklanmaya çalışılmış ve verilen takipsizlik kararıyla da hukuk katledilmiştir. Her defasında yargının bağımsızlığından dem vuran hükümetin, yargı üzerindeki baskısının en açık ifadesi olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturmalarında toplumdaki güvensizlik ve tepki derinleşmiştir. Soruşturma izni veren 166 hakim ve savcının görev yeri değiştirilmiş diğer bir ifadeyle sürgün edilmiştir. Sürece dönük oluşan kamuoyu tepkisini görmezlikten gelen AKP iktidarı kuvvetler ayrılığı ilkesini ayaklar altına almış ve toplumsal vicdanla dalga geçerek soruşturma dosyalarını rafa kaldırmıştır. Hükümetle toplum arasındaki ilişkinin şeffaf ve objektif olması gerektiğine inanan Cumhuriyet Halk Partisi bugünü 'yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etme haftası' ilan etmiş ve bu konuda TBMM’ye kanun teklifi vermiştir. Kendileri bin odalı saraylarda, tüyü bitmemiş garibanların ödediği vergilerle şatafat içerisinde yaşamaya devam edenler, elbette unutmasınlar ki, tarih her zaman gerçeği ortaya çıkarmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar yolsuzlukların takipçisi olacağız. Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek. Unutmayınız ki çalınan ve çarçur edilen her bir kuruş çocuklarımızın geleceğinden çalınmıştır. AKP iktidarı hukuk dışı yöntemlerle bu sürecin üzerini örtmeye çalışsa da bizler CHP olarak yolsuzlukları, rüşvetçiliği, adam kayırmacılığı ve peşkeşi unutturmayacağız. Tepkimizi bugün olduğu gibi her zaman ortaya koymaktan geri durmayacak ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumsal vicdan ve adaletin temsilcisi olmaya da devam edeceğiz."

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.